background img
banner
banner

«Πινελιές» που θα βελτιώσουν το κάδρο της περιοχής

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ ΖΗΤΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΙΡΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και «πινελιές» που θα κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό το «κάδρο» της περιοχής του για τους επισκέπτες, έχει βάλει στο στόχαστρο το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης.

Οι πρόσφατα ληφθείσες αποφάσεις έχουν προωθηθεί προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και αναμένεται η στήριξη του δήμου ούτως ώστε να γίνουν πράξη, για μία περιοχή που όσο οδεύουμε προς την άνοιξη τόσο παρουσιάζει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Είναι άλλωστε και τα τριήμερα που επίκεινται (Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου) που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Παλαιολογόπουλο, ΄΄πρέπει να μας βρουν σε ετοιμότητα ώστε να υποδεχθούμε τους πολυάριθμους επισκέπτες μας΄΄. Συν τοις άλλοις, άπαντες στην κοινότητα επιθυμούν να προετοιμαστούν για το καλοκαίρι, όπου και για φέτος οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η παραλία της Άκολης θα τραβά μεγάλο όγκο επισκεπτών καθημερινά. Δεδομένης της ομορφιάς που η φύση έχει χαρίσει απλόχερα στον κόλπο της Άκολης και της προστιθέμενης αξίας που δίνει σε ολόκληρη την περιοχή, είναι βέβαιο ότι και φέτος θα είναι μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες. Η οργάνωσή της ωστόσο, ούτως ώστε να παρέχει αντάξιες υποδομές προς ντόπιους και επισκέπτες, πρέπει να ξεκινήσει από τώρα κι αυτό το γνωρίζουν καλά στο συμβούλιο Κοινότητας.

Εργασίες σε υφιστάμενα και νέα παγκάκια

Με αποφάσεις του το Συμβούλιο ενημέρωσε την Τεχνική Υπηρεσία και ζητά στήριξη από τον δήμο για την επισκευή όσων έχουν υποστεί φθορές αλλά και την προμήθεια νέων. Όπως εξηγεί στo Protionline.gr ο κ. Παλαιολογόπουλος, ΄΄πήραμε απόφαση για τα παγκάκια κατά μήκος της παραλίας Άκολης που είτε έχουν καταστραφεί από ασυνείδητους πολίτες, είτε έχουν φθαρεί εξαιτίας της υγρασίας και της ααντλμύρας. Ακόμη για τα παγκάκια στην παραλία Αγίου Γεωργίου καθώς και στην πλατεία στο Πανόραμα εκεί όπου δεν υπάρχουν καθόλου. Όσα είχαν πρόβλημα στα ξύλα τα αντικαταστήσαμε, όμως στα σίδερα δεν μπορούμε να επιληφθούμε εμείς, καθώς κάποια έχουν πρόβλημα στη βάση τους. Συνολικά θα χρειαστούμε κάπου 15 με 20 παγκάκια για να κάθεται ο κόσμος όταν απολαμβάνει τη βόλτα του΄΄.

 

 

Σκούριασαν τα φωτιστικά

Επιπλέον, το συμβούλιο έχει πάρει απόφαση για αντικατάσταση καλλωπιστικών φωτιστικών σωμάτων τα οποία, όπως αναφέρει ο κ. Παλαιολογόπουλος έχουν πολλά χρόνια να αντικατασταθούν, είχαν τοποθετηθεί επί δήμου Συμπολιτείας, ενώ πλέον έχουν σκουριάσει από την αλμύρα. Ερωτηθείς αναφορικά με το κόστος, ο πρόεδρος επισημαίνει πως ίσως το ποσό δεν είναι μικρό, ανέφερε όμως πως για μία παραλία σαν της Άκολης αξίζει να διατεθούν κάποια χρήματα.

Ακόμη, το Συμβούλιο Κοινότητας έχει ζητήσει κάποιες ασφαλτοστρώσεις οδών, καθώς και την άμεση απόσυρση και επισκευή μίας στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ στο Πανόραμα, λόγω επικινδυνότητας για μαθητές και κατοίκους.

Ποιες είναι όμως οι προετοιμασίες για την εαρινή και θερινή σεζόν; Ο κ. Παλαιολογόπουλος απαντά: ΄΄Το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούμε στην κοπή των χόρτων σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους και δρόμους, καθώς θέλουμε και να συμβάλουμε στη λήψη μέτρων για την ασφάλεια της περιοχής μας αλλά και στην καθαριότητα΄΄.

Ξεκινά έργο αντιπλημμυρικών στην παλαιά εθνική οδό

Τέλος, αυτές τις μέρες διευθετείται ένα θέμα που χρονίζει στη Ροδοδάφνη. Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο της ένωσης ενός αγωγού στη θέση «Μπακαρέτσου» επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού. ΄΄Μέσα στον εβδομάδα θα γίνουν εργασίες ώστε να γίνει ένωση του αγωγού των όμβριων υδάτων, τα οποία ως τώρα, αντί να πηγαίνουν στο ποτάμι καταλήγουν στα σπίτια.
Είναι ένα έργο που παραμένει σε εκκρεμότητα, το σημείο ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας ωστόσο έχει αναλάβει η Ολυμπία Οδός να το κατασκευάσει, στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών της νέας εθνικής οδού΄΄, ανέφερε ο πρόεδρος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr