background img
banner
banner

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Αναβολή νέων εκλογών για πρόεδρο

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΧΑΙΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ – ΆΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

Η λήξη του τετραήμερου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για τα 200 μέλη του κόμματός από την Αχαΐα που ταξίδεψαν στην Αθήνα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου νωρίς το απόγευμα, θύμιζε κινηματογραφική ταινία!

Μετά από ένα 4ήμερο εντάσεων με την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη να ζητά ‘εκλογές εξπρές’ και την Όλγα Γεροβασίλη να απαντά «αν θες εκλογές σε 10 ημέρες, κάνε τις μόνος σου…» η λύση της αναβολής ακούστηκε εν τέλει σαν γλυκιά μελωδία! Με μια δια βοής ψηφισθείσα πρόταση για αναβολή των εκλογών συντάχθηκε πάνω από το 60% των Αχαιών συνέδρων, μαζί τους και Αχαιός βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

“Έφτασε ο κόμπος στο χτένι…”

«Η κοινή πρόταση των συντρόφων Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών μας που βρέθηκαν στην Αθήνα και έζησαν όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε από κάποιους, μια αρένα για δύο μονομάχους, έναν τελικό για δύο αιωνίους αντιπάλους, είπαν χθες Κυριακή το μεσημέρι, φτάνει ως εδώ! Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά δεν υπάρχουν ούτε ‘αυτοκράτορες’ ούτε υπονομευτές και ‘προδότες Βρούτοι’» ανέφερε το μέλος της Συντονιστικής της Ν.Ε. Αχαΐας Άκης Μουρίκης και καταλήγει: Στη δική μας την αντίληψη δεν νοείται να συμβάλλουμε ώστε να στηθεί ένα νέο κόμμα ‘yes men’, θα συνεχίσουν να υπάρχουν ιδεολογικά ‘ρεύματα’ και τάσσεις αλλά όταν έρθει ή ώρα να ‘φάμε από τις σάρκες μας’, θα τον κάνουμε για την κοινωνία δρόμους, όχι μεταξύ μας …»

Κάλπη για τις οργανώσεις…

Άγνωστο είναι το πώς θα εξελιχθεί το σχέδιο για τις εσωκομματικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου, σε λιγότερες από 15 μέρες, με αντικείμενο την εκλογή νέων Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας.

Μετά την κυριακάτικη εξέλιξη, θεωρείται αδύνατο να περάσουν αποφάσεις για νέες διαδικασίες όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά είχε διχάσει τα στελέχη, πριν την έναρξη του Συνεδρίου…

Το νέο Εκτελεστικό Γραφείο να καλείται να δώσει άμεσα κατευθύνσεις καθώς η Πολιτική Γραμματεία δεν φαίνεται είναι σε θέση, εδώ και καιρό, να δώσει πειστικές απαντήσεις στα στελέχη…
«Δεν είναι δυνατόν τα μέλη να γεμίζουν κάθε μέρα την Καλδάρα και να έρχονται κάποιοι να δίνουν μια κλωτσιά, θα πρέπει να σεβαστούν όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα αρχών και διέπεται από καταστατικό το οποίο πρέπει να τηρηθεί» σχολιάζει ο Άκης Μουρίκης.

Στα δύο για την πρόταση Τσίπρα…

Η συζήτηση και τα πηγαδάκια μεταξύ των αχαιών συνέδρων περιστράφηκε καθ όλη τη διάρκεια του 4ημέρου και στην εισαγωγική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα που ζητούσε από τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στην βάση. Πολλοί βλέπουν από την Πέμπτη το ποτήρι μισοάδειο καθώς η προτροπή του πρώην προέδρου για ανανέωση της εμπιστοσύνης στον νέο πρόεδρο, δεν πέρασε. Άλλοι όμως το βλέπουν μισογεμάτο θεωρώντας ότι η Αλέξης Τσίπρας δήλωσε παρών, για την επόμενη μέρα και τις εξελίξεις, εντός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr