background img
banner
banner

Άνοιξαν την… πόρτα της εξόδου 18 τοπικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το… κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την Αιγιάλεια, με μεγάλο αριθμό μελών, μεταξύ των οποίων και η Συντονίστρια της Οργάνωσης Αιγίου Τασία Σταυροπούλου, να ανακοινώνει τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ότι αποχωρεί από το κόμμα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιθυμούν να είναι μέλη σε ένα κόμμα που δεν μπορεί πλέον να εκφράσει τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες…

Ειδικότερα, τα 18 μέλη του κόμματος που υπογράφουν την επιστολή, αναφέρουν: «Οι υπογράφοντες (μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας), συνδεθήκαμε με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ σε διαφορετική φάση ο καθένας. εμπνευστήκαμε και συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από την αντίληψη ότι η Αριστερά είναι μια δύναμη μετασχηματισμού της κοινωνίας, η οποία μπορεί και οφείλει να λειτουργεί τόσο στην κοινωνία και τα κινήματα, όσο και ως κυβερνώσα δύναμη, με γνώμονα πάντα την κοινωνική πρόοδο, την άμβλυνση των ανισοτήτων, την προστασία και την ενίσχυση των κοινωνικά αδυνάτων.

Παρά τις δυσκολίες, τα λάθη και τις όποιες ελλείψεις της, η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έπεισε ότι αυτό είναι δυνατό στη χώρα μας. Μέσα από αυτή την εμπειρία διακρίναμε και εμείς την ανάγκη ο προοδευτικός μετασχηματισμός της κοινωνίας να γίνει υπόθεση όσο το δυνατόν ευρύτερου προοδευτικού κόσμου.

Ωστόσο, τα τελευταία αποτελέσματα των εθνικών εκλογών επιβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί μέσα από άνευ όρων οργανωτικές καινοτομίες και κενές περιεχομένουπρσκλήσεις. Αλλά αντίθετα μέσα από σκληρή, και πολιτικά στοχευμένη δουλειά, καθώς και αντίστοιχη ώσμωση ιδεών και αντιλήψεων.Ακόμα ισχυρότερη επιβεβαίωση των παραπάνω είναι η κατάσταση στην οποία περιήλθε το κόμμα μετά τις εσωκομματικές του εκλογές. Παρά την πλήρη και δημοκρατική τήρηση των καταστατικών προβλέψεων, οι οποίες προέκυψαν ως αλλαγή – καινοτομία και “άλμα προς τα εμπρός” στο τελευταίο τακτικό συνέδριο, το πολιτικό αποτέλεσμα ήταν η εκλογή στη θέση του προέδρου ενός υποψηφίου χωρίς διαδρομή, χωρίς πολιτικό στίγμα καιπρόταγμα, και το χειρότερο, χωρίς διόλου σταθερές στην πολιτική και την Αριστερά ειδικότερα».

Σημειώνουν ακόμη πως οι εξελίξεις που ακολούθησαν δικαιώνουν την αρχική τους επιφυλακτικότητα και προσθέτουν: «Οι επαμφοτερίζουσες θέσεις και κυρίως οι πρακτικές του νέου προέδρου και της ηγετικής του ομάδας, διαμόρφωσαν ένα νέο και ξένο προς την Αριστερά ήθος και ύφος λειτουργίας, καθώς και επικοινωνίας και διαχείρισης των θεμάτων που δε συνάδουν με την ιστορία και τις αξίες της. Και, το χειρότερο, τα παραπάνω συνεχίζουν να συμβαίνουν ως προσωπικό κρεσέντο, και του νέου προέδρου και του περιβάλλοντός του, χωρίς κανένα διάλογο και δισταγμό παρά τις ενστάσεις που διατυπώνονται, προοιωνίζοντας έτσι τα χειρότερα για το κόμμα, οπότε έπεται και συνέχεια σε εξελίξεις.

Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη δήλωση και που έχουμε δώσει σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες για την Αριστερά, δεν μπορούμε να είμαστε μέλη σε ένα κόμμα που δεν μπορεί πλέον να εκφράσει τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες. Δε χωράμε σ’ αυτό το νέο, που όμως είναι τόσο παλιό! Θα είμαστε όμως πάντα παρόντες και παρούσες στα κοινωνικά κινήματα και στην πολιτική δράση. Θα συναντηθούμε ξανά στην κοινωνία με πολλούς παλιούς μας συντρόφους και συντρόφισσες, γιατί μας συνδέουν κοινοί αγώνες, οράματα και αγωνίες. Θα είμαστε πάντα μπροστάρηδες στους αγώνες για τα ιδανικά και τις αξίες της Αριστεράς, περήφανοι για το παρελθόν και αισιόδοξοι για το μέλλον».

Ποιοι αποχωρούν

Οι 18 που δηλώνουν και υπογράφουν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής: Γεωργίου Νατάσα, Κατσάνης Πολύβιος, Κολυβάνου Εύα, Λικαρδοπούλου Νίκη, Μαχαίρα Εύη, Μουρτίκας Φωκίωνας, Μουτζουρούλιας Τάσος, Παπαγεωργοπούλου Μαρία, Παπανικολάου Λίνα, Παπανικολοπούλου Δέσποινα, Πετρόπουλος Θεοφάνης, Σουλοπούλου Μαίρη, Σουλόπουλος Νίκος, Σταθακάρος Θεοφάνης, Σταυρόπουλος Γιώργος, Σταυροπούλου Τασία, Στούμπος Θανάσης, Φάββα Βασιλική.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr