background img
banner
banner

Μοίρασαν απλόχερα αγάπη στον συνάνθρωπο!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ… ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Υπερηφάνεια κι ελπίδα ότι με αυτούς τους νέους ανατέλλει μία καλύτερη ημέρα για την τοπική κοινωνία, δημιουργεί η ανιδιοτελής όσο και άοκνη διάθεση προσφοράς που επέδειξαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, αγκαλιάζοντας και υποστηρίζοντας δύο δράσεις, που έχουν ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Με το bazaar στο Πάρκο των Χριστουγέννων αλλά και με τη συμμετοχή τους στον αγώνα μπάσκετ για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νοεπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», απέδειξαν εμπράκτως ότι δεν είναι όλα όσα, ελαφρά τη καρδία, κάποιοι τους προσέδωσαν με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στον «Απόλλωνα». Η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς των παιδιών, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους χαρακτηρισμούς ανθρώπων εκτός μαθητικών κοινοτήτων που αβίαστα μίλησαν για χουλιγκανισμό και βανδαλισμούς.

Στο bazaar παρά το κρύο και τη βροχή

Το bazaar πραγματοποιήθηκε από το πρωί ως το βράδυ του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου στο Πάρκο των Χριστουγέννων με συνεχή παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών – παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή – που δεν έχουν πάψει στιγμή να στηρίζουν και να επικροτούν τις προσπάθειες των παιδιών στην κατεύθυνση της προσφοράς. Η πρωτοβουλία ανήκε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη μαθητική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου. Διατέθηκαν χειροποίητες καλαίσθητες κατασκευές και ημερολόγια και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν οικονομικά οικογένειες μαθητών που φοιτούν στο σχολείο και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον, θα καλυφθούν έξοδα για την εκτέλεση έργων εξωραϊσμού στο σχολείο, όπως για παράδειγμα το βάψιμο αιθουσών κι αυτό είναι μία παράδοση που κρατάει αρκετά χρόνια, όπως μεταφέρουν εκπαιδευτικοί στο Protionline.gr.

Συγκίνηση και χαρά στον φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ

Ανάλογος ήταν ο ενθουσιασμός των μαθητών του 2ου Γυμνασίου και το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια του φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αιγίου, μεταξύ μαθητών του σχολείου και ομάδας αθλητών των συλλόγων Κεραυνός Αιγίου και Ήφαιστος/ Αχιλλέας. Χαρά και συγκίνηση αναμείχθηκαν γλυκά και όλοι ήταν ικανοποιημένοι καθώς πολλοί κατέβαλαν το συμβολικό αντίτιμο του εισιτηρίου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης του Συλλόγου «Φλόγα» με το τόσο σημαντικό έργο.

Αρχικά μίλησε η Πόπη Νικολάου εθελόντρια της «Φλόγας» ενημερώνοντας για τη δράση του Πανελληνίου Συλλόγου Εθελοντών Γονιών παιδιών με καρκίνο. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος τόνισε πως ΄΄είναι καθήκον όλων μας να βοηθάμε τον συνάνθρωπο΄΄ και επισήμανε πως ΄΄η «Φλόγα» κάνει έναν μεγάλο αγώνα και οφείλουμε να τη στηρίξουμε όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα κάνει ένας μόνος του΄΄.

Ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στη «Φλόγα» για την προσπάθεια που καταβάλει καθώς και σε όσους συμμετείχαν στον φιλανθρωπικό αγώνα. Επίσης, η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Κατερίνα Δημουλά, τόνισε: ΄΄Ευχαριστούμε όλους και κυρίως τα παιδιά που αφιέρωσαν το πρωινό τους σήμερα σε έναν τόσο όμορφο σκοπό αλλά και τους γονείς που έχουν μάθει τα παιδιά να σκέφτονται τον συνάνθρωπο΄΄. Τέλος, ο προπονητής Νίκος Καραγιάννης επισήμανε: ΄΄Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους, οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr