background img
banner
banner

Συγκίνηση στην τιμητική βράβευση του Παναγιώτη Γιαννάκη από το Δήμο Αιγιαλείας

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ “ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ”

Τον Παναγιώτη Γιαννάκη, μια σπουδαία προσωπικότητα, ένα θρύλο του ελληνικού Μπάσκετ, έναν άνθρωπο που συνέβαλε στην διάδοση του αθλήματος στη χώρας μας δίνοντας ώθηση σε πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό, τίμησε το βράδυ της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αιγιαλείας.

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο μέσα σε πραγματική αποθέωση από τον κόσμο που κατέκλυσε με την παρουσία του την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Αλέκος Μέγαρης” σε μία όμορφη εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις από την πορεία του “δράκου” του ελληνικού μπάσκετ.

Παρόντες ήταν δύο κορυφαίοι – ο καθένας στο είδος του – μπασκετάνθρωποι που μίλησαν για τον Παναγιώτη Γιαννάκη αναφέροντας γνωστές και άγνωστες στιγμές της ζωής και της καριέρας του. Ο σπουδαίος “Νουρέγιεφ” του Μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος, συμπαίκτης του για πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα και ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των ομάδων μπάσκετ της Αιγιάλειας, της ακαδημίας ποδοσφαίρου της Θύελλας Αιγίου και παιδιά του 2ου γυμνασίου Αιγίου που πρόσφατα διοργάνωσε αγώνα μπάσκετ για το σύλλογο “Φλόγα”.

Η πρωτοβουλία για τη βράβευση ανήκε στον Πέτρο Δαδιώτη που συνδέεται με στενή φιλία χρόνων με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του: ‘Εχω έναν πολύ καλό φίλο στο Αίγιο, τον Πέτρο Δαδιώτη που αγαπάει την πόλη του και μου μιλάει συνέχεια με πάθος για αυτή. Έτσι νιώθω πολύ οικεία μαζί σας”.

Καθήλωσε το κοινό με την ομιλία του

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης καθήλωσε με τη ομιλία του το κοινό που όρθιο τον χειροκροτούσε για αρκετή ώρα.

Μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής:

”Λέω συχνά στα παιδιά πως δεν υπάρχει δεν μπορώ. Μέσα τους έχουν τεράστια δύναμη την οποία πρέπει να ανακαλύψουν”

”Όλοι κοιτάζουν το σκοράρισμα όμως σε ένα παιχνίδι έχουν κι άλλα πράγματα αξία, ένα ριμπάουντ, μια πάσα, μια άμυνα. Πρέπει να είμαστε καλοί συμπαίκτες πάνω από όλα”.

”Όσο καλύτερη προπόνηση κάνεις τόσο καλύτερος θα γίνεις. Όταν ήμουν πιτσιρικάς και η Εθνική έπαιζε για τις θέσεις 8-12 σκεφτόμουν πως θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να διεκδικήσουμε μετάλλιο, δεν φοβόμουν να το ονειρευτώ. Έτσι και τώρα λέω στα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους”

Να σημειωθεί, ότι με αφορμή την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Αίγιο ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα ανοίξει και μία “σελίδα” συνεργασίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τον σπουδαίο πρώην μπασκετμπολίστα σε ευρύτερο επίπεδο.

Τέλος, με αφορμή τα λόγια που είχαν χαραχθεί στην τιμητική πλακέτα, τα οποία ήταν: “Απονέμεται στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή Παναγιώτη Γιαννάκη για την προσφορά του στον αθλητισμό και τη χώρα”, εντύπωση προκάλεσε το λογοπαίγνιο του πάντα ευρηματικού Βασίλη Σκουντή, με το όνομα του Γιαννάκη.

“Θα μπορούσε αντί Παναγιώτη, να γράφει ΠανΑΙΓΙΩΤΗ Γιαννάκη”, είπε και η αίθουσα… σείστηκε από τα χειροκροτήματα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr