background img
banner
banner

Έναρξη συνεδριάσεων με κοπή πίτας και πλάνο δράσης

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Με τις καλύτερες προοπτικές ανέλαβε δράση το νέο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι για πρώτη φορά στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», θέτοντας τις βάσεις για μία εποικοδομητική συνεργασία. Της συνεδρίασης προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινότητας Αιγίου, παρουσία του δημάρχου κι άλλων φορέων που εν μέσω ευχών, έθεσαν στόχους για την καλύτερη προώθηση των θεμάτων του Αιγίου.

Στη συνάντηση για την κοπή της πίτας παρέστησαν εκτός του Δημήτρη Καλογερόπουλου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, αντιδήμαρχοι, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Γκιώνης, ενώ ο τυχερός του φλουριού της πίτας, που κέρδισε ένα γούρι, ήταν ο Σάκης Παλαιολογόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Μυρτιάς.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Αν τα αιμοφόρα αγγεία είναι όλη η Αιγιάλεια τότε η Κοινότητα Αιγίου, είναι η καρδιά»

Ο κ. Καλογερόπουλος, μιλώντας στους παριστάμενους, ανέφερε: ΄΄Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σήμερα η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου είναι μία περιοχή με πολλά σημεία αναφοράς και γίνεται πόλος έλξης όλο και περισσότερων επισκεπτών. Αν τα αιμοφόρα αγγεία είναι όλη η Αιγιάλεια τότε η κοινότητα Αιγίου, είναι η καρδιά. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της ομάδας για τα ζητήματα που προκύπτουν και βεβαίως, η δημοτική αρχή, θα έχει εκτός από εισηγητικό ρόλο και μία καινοτομική διάθεση συνεργασίας, με νέες λύσεις στα προβλήματα και με εντελώς καινούρια φιλοσοφία. Ως δημοτική αρχή διαθέτουμε κατανόηση, θετική διάθεση και δεν μας νοιάζουν ούτε οι παρατάξεις, ούτε τα χρώματα και ούτε από πού προέρχεται ο καθένας΄΄.

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να δουλεύουν με συλλογικότητα και τόνισε ότι η καθημερινή προσπάθεια να υπερασπίζονται το κοινό συμφέρον, ακόμα και αν χρειαστεί μια… θυσιαστική προσπάθεια, θα αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας. Ζήτησε να μην υπάρχουν εγωισμοί και προκαταλήψεις, αφού ο απώτερος σκοπός είναι η επιτυχία και συμπλήρωσε: ΄΄Είμαστε μέσα στο ίδιο καράβι σε ένα κοινό λιμάνι, για αυτό το κοινό συμφέρον πρέπει να είναι στόχος και αυτοσκοπός μας, καλή επιτυχία στο έργο σας. Είμαστε εδώ με πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας και με πρόθεση αντικειμενικής και δίκαιας στήριξης΄΄.

Καταμερισμός αρμοδιοτήτων ανά περιοχή στους συμβούλους

Με θερμά λόγια και ευχές για καλή θητεία και σε πνεύμα συνεργασίας κινήθηκε και ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Φάνης Ραμπαβίλας, ο οποίος ανέλυσε στα μέλη του συμβουλίου το πλάνο του και το πώς εκτιμά πως θα πρέπει να λειτουργήσει η Κοινότητα ώστε όλοι μαζί να βρουν τον βηματισμό τους για να προχωρήσουν από κοινού. Όπως μετέφερε στo Protionline.gr ο κ. Ραμπαβίλας, ΄΄έχουμε δημιουργήσει ένα πλάνο για το πώς θα λειτουργήσουμε. Γνωρίζουμε πως ο ρόλος του Συμβουλίου Κοινότητας είναι γνωμοδοτικός όμως είναι και ουσιαστικός. Γι’ αυτό έχουμε προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό καταμερισμού αρμοδιοτήτων ανά περιοχή του Αιγίου, διότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι το Αίγιο δεν εκτείνεται από τη Μητροπόλεως στη Σολωμού, τη Ρήγα Φεραίου και την Κανελλοπούλου. Το Αίγιο έχει και αγροτικές περιοχές και συνοικίες που πολλοί ενδεχομένως δεν γνωρίζουν τις ανάγκες και τα θέματα που αντιμετωπίζουν΄΄. Όπως φαίνεται, έχουν δημιουργηθεί ήδη ομάδες εργασίας που θα έχουν αρμοδιότητα για κάθε περιοχή του Αιγίου, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, με την αξιοποίηση όλων των συμβούλων, ανεξάρτητα από τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός του προέδρου Φάνη Ραμπαβίλα και του αντιπροέδρου Άγγελου Γαλιάτσου, τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου είναι: Ελευθερία Μαρνέλη, Μαρία Μπακρόζη, Παναγιώτα Χριστοπούλου, Ευανθία Μέγαρη, Σωκράτης Μαυρίδης, Διονύσης Λουκόπουλος, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ιωάννης Σταθακόπουλος και Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Ομόφωνες αποφάσεις

Τέλος, ομόφωνα αποδεκτά έγιναν τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, τα οποία ήταν: Ανάπτυξη του δικτύου πρόσβασης νέας γενιάς FTTH στο Αίγιο από τον όμιλο του Ο.Τ.Ε., τροποποίηση σχεδίου πόλεως στα Ο.Τ. 655 & 651 της επέκτασης Σχεδίου Πόλης Νικολάου Πλαστήρα, «Ονοματοδοσία ανώνυμης οδού – παρόδου επί της οδού Αναπαύσεως 11, στο Αίγιο», γνωμοδότηση περί μετακίνησης κάδων επί της οδού Κωστή Παλαμά 12, στο Αίγιο, γνωμοδότηση περί μετακίνησης κάδων επί της οδού Καλλιπόλεως 37, στο Αίγιο, επέκταση δημοτικού φωτισμού στην οδό Αθηνάς στον οικισμό Αγίου Αθανασίου, στο Αίγιο και χορήγηση άδειας παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2024.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr