background img
banner
banner

«Αναμμένοι προβολείς» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΦΙΛ ΚΑΙ… ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου συνεχίζει για όγδοη χρονιά τις δράσεις της, διατηρώντας το ενδιαφέρον για το σινεφίλ κοινό της Αιγιάλειας με πλούσιο πρόγραμμα προβολών. Με τη λειτουργία της, αφενός δίνει την ευκαιρία σε Αιγιαλείς και επισκέπτες να εντρυφήσουν στο ποιοτικό σινεμά, αφετέρου διατηρεί «ζεστό» τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» ακόμη και τα «παγωμένα» βράδια Δευτέρας. Το καθιερωμένο ραντεβού της Δευτέρας στον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων», έχει κερδίσει το ενδιαφέρον, με βραβευμένες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο και αυτή τη χρονιά. Συνολικά το φετινό πρόγραμμα χειμερινών προβολών, περιέχει 14 ταινίες, από τις οποίες ήδη έχουν προβληθεί οι 7 ενώ οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι και τις 4 Μαρτίου τουλάχιστον.

Με ταινίες από χώρες όπως Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιράν, Ρωσία, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με δημιουργούς που δεν θα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στη σκοτεινή αίθουσα του «Απόλλωνα». Από το πρόγραμμα δε λείπει και ο ελληνικός κινηματογράφος με την πολυβραβευμένη ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου. Πρόκειται για ταινίες που ενδεχομένως κάποιος δεν θα επέλεγε να δει από μόνος του ή δεν θα γνώριζε την ύπαρξή τους. Όλες δε κεντρίζουν το ενδιαφέρον του θεατή και αφήνουν κάτι…

Περισσότερα από 70 άτομα σε κάθε ταινία!

Από το 2016 που επανιδρύθηκε η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, απαριθμεί πάνω από 300 μέλη, ενώ κάθε χρόνο εγγράφονται και νέα, παρά τη γενικότερα μείωση των θεατών στις κινηματογραφικές αίθουσες από την περίοδο της πανδημίας και ύστερα. Κατά τη φετινή σεζόν, ο μέσος όρος θεατών ξεπερνάει τους 70, κατά κύριο λόγο με θεατές από την Αιγιάλεια, ενώ δε λείπουν και σινεφίλ από τη γειτονική Πάτρα. Αξίζει να σημειωθεί πως τις προβολές της λέσχης έχουν τιμήσει με την παρουσία τους, καταξιωμένοι άνθρωποι του εγχώριου κινηματογράφου, όπως ο Γιάννης Οικονομίδης, η Μαρία Καλλιμάνη, ο Βαγγέλης Μουρίκης, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Αθανίτης κ.ά.

Θairος Film Festival

Από το καλοκαίρι του 2017 η Κ.Λ.Α. διοργανώνει το φεστιβάλ υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών “Θairος Film Festival” με την υποστήριξη του δήμου Αιγιαλείας. Παραθαλάσσιες και ορεινές τοποθεσίες μετατρέπονται σε θερινούς κινηματογράφους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να έχουν μια μοναδική εμπειρία προβάλλοντας παράλληλα τοποθεσίες της περιοχής.

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» – AISFF

Η Κ.Λ.Α. είναι υποστηρικτής του AISFF που διοργανώνεται από το δήμο Αιγιαλείας κάθε χρόνο από το 2022, στο χώρο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου. Το φεστιβάλ έχει προσελκύσει ταινίες δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων και είναι αφιερωμένο στο μεγάλο δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο, που είχε γυρίσει σκηνές από τις ταινίες του «Θίασος» και «Μελισσοκόμος» στο Αίγιο.

Ντοκιμαντέρ για την κινηματογραφική λέσχη

Αυτή την περίοδο γυρίζεται και ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Κ.Λ.Α. από την Λήδα Ευσταθίου, φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας. Το ντοκιμαντέρ προγραμματίζεται να προβληθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κοπή πίτας στις 5 Φεβρουαρίου

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 21:30 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων».
Η Κινηματογραφική Λέσχη θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» και ώρα 21:00.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr