background img
banner
banner

Με εκατοντάδες συμμετοχές και σπουδαίες επιδόσεις ο 12ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας

ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Η “ΧΡΥΣΗ” ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και τιμώμενο πρόσωπο την Βούλα Πατουλίδου πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή (21/1) στο Αίγιο ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας. Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ελλάδα στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα που “σημαδεύτηκε”  από σπουδαίες επιδόσεις, τόσο στο κύριο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου όσο και στο δρόμο των 5.000 μέτρων, ενώ έγινε και αγώνας 1.500 μέτρων για παιδιά.

Ο «Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας» συνδιοργανώθηκε και φέτος από το σωματείο Α.Σ «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» και το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αιγιαλείας και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης του Αιγίου (Βοστίτσας) από τον τουρκικό ζυγό.

Υψηλή προσκεκλημένη των αγώνων ήταν η “χρυσή” Ολυμπιονίκης το 1992 στη Βαρκελώνη, Βούλα Πατουλίδου η οποία ήταν στο Αίγιο τις δύο προηγούμενες ημέρες και ήταν παρούσα και στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του συλλόγου το προηγούμενο Σάββατο.

Παρόντες ήταν σύσσωμη η δημοτική αρχή, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Ομοσπονδίας και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΝΔ Ελλάδας.

Μεγάλος νικητής ο Νίκος Σταμούλης

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου ήταν, όπως και πέρυσι, ο μεγάλος νικητής του Ημιμαραθωνίου με ρεκόρ διαδρομής 1.06.43 με τον αδελφό του Κωνσταντίνο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 1.08.12. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισού με επίδοση 1.08.20. Από τον Αθηνόδωρο ο Γιώργος Καλαπόδης ήταν 4ος με 1.10.01 και ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου 6ος με 1.10.39.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Παναγιώτα Βλαχάκη του ΓΑΣ Ιλισός (1.19.02), δεύτερη η Αθανασία Κοκκόρου του ΣΑΠΚ Νεάπολης (1.19.51) και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ Ιλισός με 1.22.22. Από τον Αθηνόδωρο η Βηθλεέμ Σαπίου ακολούθησε στην 6η θέση με χρόνο 1.29.17.

2ος ο Ανδρέας Γεωργίου στα 5χλμ

Στο δρόμο των 5χλμ πρώτος έκοψε το νήμα ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων με 15.27, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Γεωργίου του Αθηνόδωρου με 15.29 και στη τρίτη θέση ο Ηλίας Αργύρης της Ολυμπιάδας Πατρών σε χρόνο 15.58. Από τον σύλλογο του Αιγίου στην πρώτη 20αδα τερμάτισαν τρεις ακόμη αθλητές. Ο Νίκος Νικολακόπουλος που ήταν 7ος με 16.40, ο Νίκος Γεωργίου, 9ος με 16.49 και ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος που τερμάτισε στην 20η θέση με χρόνο 18.30.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Δήμητρα Ντάτσκα του ΓΣ Τρικάλων με χρόνο 17.15 και ακολούθησαν, στη δεύτερη θέση η Μυρτώ Βαλαχά του ΑΟ Πέλοψ Πατρών με 17.49 και στη τρίτη θέση η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου του ΟΚΑ Καβάλας με 18.32. Καλύτερη θέση από τον Αθηνόδωρο η Ευγενία Βαρβία που ακολούθησε στην 7η θέση με χρόνο 20.13.

1500 μέτρα

Αγόρια: Απόστολος Θανόπουλος (Αρίων), Νίκος Θεοφανόπουλος (Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου), Ηλίας Τρίψας (Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου)

Κορίτσια: Νεφέλη Παπαχρήστου (Πανεπιστήμιο Πατρών), Μαρία Παπαναστασοπούλου (Αθηνόδωρος), Ιρις Ευσταθιάδη (Αθηνόδωρος).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα ftt.gr.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι Πιστοποιημένη (INTERNATIONAL MEASUREMENT CERTIFICATE). Τη μέτρησή της έκανε ο Γιώργος Δούσης, ο οποίος είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής Α´ Επιπέδου της World Athletics. Η μέτρηση έγινε με βάση τα πολύ αυστηρά διεθνή πρότυπα μέτρησης επίσημων διαδρομών, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr