background img
banner
banner

Απόβαση στην Πάτρα από Αιγιώτες αγρότες με περισσότερα από τριάντα οχήματα!

ΝΕΟ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ»… ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ

Σαφές μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα έστειλαν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου από την Πάτρα εκατοντάδες αγρότες της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και Αιγιαλείς, με «μπροστάρη» από την περιοχή, τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλο – Ντρίνια». Περισσότερα από τριάντα αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν κάτω από το νοσοκομείο Αιγίου και μετέβησαν μαζικά στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Αφού ενώθηκαν με τα οχήματα των υπολοίπων διαμαρτυρόμενων αγροτών της Αχαΐας, έφτασαν στην Περιφέρεια περνώντας μέσα από το κέντρο της Πάτρας και σπάζοντας ένα υποτυπώδες μπλόκο της τροχαίας.

Η… απόβαση των αγροτών προκάλεσε «έμφραγμα» και δημιούργησε αρκετό «θόρυβο» ανάλογο των προβλημάτων που μαστίζουν τους παραγωγούς και τα εισοδήματά τους. Λόγω του μεγάλου αριθμού ογκωδών οχημάτων (περίπου 80), έκλεισε προς στιγμήν η εθνική οδός, ενώ οι παραγωγοί απαίτησαν να δουν τον Περιφερειάρχη.

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη – Αίτημα άμεσης συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τελικώς συναντήθηκαν έξω από το κτίριο με τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ του ζήτησαν να συζητηθεί άμεσα το αγροτικό ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως επίσης και να πάρει θέση η κάθε περιφερειακή παράταξη. Στο πλευρό των αγροτών ήταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ), με τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μαρμούτα, πολυμελή αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Πάτρας και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής την περιφερειακή σύμβουλο Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου.

Στους συγκεντρωμένους αγρότες κυριαρχούσε οργή και αγανάκτηση για την αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση και ζητούσαν από την περιφερειακή αρχή να πάρει θέση. Μάλιστα, προτού φύγουν έριξαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και προϊόντα στην είσοδο του κτιρίου.

Οι δε αγρότες της Αιγιάλειας αποχώρησαν ικανοποιημένοι από τη μαζικότητα της κινητοποίησης και ανανέωσαν το «ραντεβού τους» για μπλόκο, αύριο Παρασκευή, στις 5.00 το απόγευμα, στη γέφυρα Σελινούντα, δηλώνοντας έτοιμοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr