background img
banner
banner

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΕΔΕ: Πρωτιές για δύο Αιγιαλείς δημοτικούς συμβούλους

Ο Χρήστος Γούτος, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδοςκαι ο Γιώργος Ντίνος, Αντιπρόσωπος στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, «έγραψαν» προχθές τη δική τους ιστορία στην υπόθεση του συνδικαλισμού και παρέμβασης των αυτοδιοικητικών στις εξελίξεις, και σε επίπεδο περιφερειακό.

Τα δύο μέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας εξασφάλισαν τις δύο πρωτιές στους σταυρούς των δημοτικών συμβούλων στις δύο κάλπες που μπήκαν για το Δ.Σ. της ΠΕΔ και τη Γ.Σ. ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ήρθε πρώτος στο ψηφοδέλτιο Κωνσταντάρα για την ΠΕΔ με 36 σταυρούς και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, ήταν πρώτος όλων για την ΚΕΔΕ με 46 σταυρούς.

Φαίνεται τελικά ότι ήσαν και ρυθμιστικοί παράγοντες, ο καθένας από την πλευρά του, στον αγώνα των δύο μεγάλων διεκδικητών της προεδρίας της Π.Ε.Δ., Θανάση Παπαδόπουλου και Σπύρου Κωνσταντάρα καθώς το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Κώστα Πελετίδη είχε περιοριστεί σε υποψηφίους συμβούλους μόνο από Πάτρα και Αγρίνιο!

Παρά την ήττα του Σπύρου Κωνσταντάρα, για λίγους ψήφους, η Χρήστος Γούτος θα κάνει στην άκρη την πικρία του άμεσα καθώς καλείται να αναλάβει δράση στην Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος με την παράταξη της «Ενωμένης Αυτοδιοίκησης» για καίρια ζητήματα που αφορούν και τους 19 δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Συνεχίζει πάντως και μια παράδοση που θέλει το Αίγιο να πρωταγωνιστεί στις τελευταίες αναμετρήσεις καθώς την πρωτιά στο Δ.Σ. είχε καταγράψει το 2020 η Βάσω Ψυχράμη.

Γούτος: «Η παράταξή μας απέναντι στα κακώς κείμενα»

«Η παράταξη είναι μια δύναμη καθαρά αυτοδιοικητική η οποία δεσμεύθηκε απέναντι στους συναδέλφους ότι να είναι σε συνεχή λειτουργία προς όφελος του πληθυσμού της περιφέρειάς μας. Θα κινηθεί δυναμικά και αποτελεσματικά απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στα κακώς κείμενα που συνεχίζουν να καθορίσουν την τύχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον υδροκεφαλισμό του κράτους που δεν διστάζει να αφήσει τους δήμους χωρίς πόρους και προσωπικό σε μια περίοδο όπου συντελείται ένας μετασχηματισμός μεγάλος στις λειτουργίες της διοίκησης στα πλαίσια του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης και την οχύρωση των δημοτών έναντι των φυσικών καταστροφών» αναφέρει στο Protionline.gr ο Χρήστος Γούτος.

Ένα διαφορετικό πεδίο και μία άλλη αποστολή αναλαμβάνει από την πλευρά του ο Γιώργος Ντίνος ο οποίος θα πρέπει να αφήσει πίσω την νίκη του συνδυασμού «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Δυτικής Ελλάδας» του κ. Παπαδόπουλου και την πρωτιά του μεταξύ όλων των συμβούλων στα ψηφοδέλτια της ΚΕΔΕ καθώς επίκειται η μάχη του Χάρη Δούκα (δημάρχου Αθηναίων) για την ΚΕΔΕ.

Ντίνος: «Στηρίζω Χάρη Δούκα»

«Θεωρώ δεδομένο ότι η ΚΕΔΕ θα πρέπει να περάσει σε μια νέα παράταξη, στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου τον Χάρη Δούκα, ένα νέο και καλλιεργημένο άνθρωπο ο οποίος διαθέτει ικανότητα, επιστημονικές γνώσεις και, όπως απέδειξε, την αναγκαία προσαρμοστικότητα για να πετύχει στα αυξημένα καθήκοντα ως Δημάρχου στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας και επικεφαλής ενός νέου κινήματος αυτοδιοικητικών. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επικρατήσει μια παράταξη που μπορεί να ποδηγετείται καθοδηγούμενη από την κυβερνητική εξουσία, χρειάζεται κεντρικά μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική φωνή από έναν άνθρωπο που εγγυάται και έχει την προοπτική να υλοποιήσει τα οράματα του συνόλου των αυτοδιοικητι9κών της χώρας» αναφέρει στo Protionline.gr ο Γιώργος Ντίνος.

Το νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ

Μετά τις εκλογές της Τρίτης, από τον πρώτο συνδυασμό «Αυτοδιοικητικό», στο Δ.Σ. εκλέγονται εννέα άτομα, οι Δήμαρχοι Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Ιωάννης Λέντζας, Θόδωρος Μπαρής, Θανάσης Παπαδόπουλος και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αποστολάκης Γεώργιος από τον Δήμο Άκτιου – Βόνιτσας, Αργυρόπουλος Ιωάννης από τον Πύργο και Λώλος Θεόδωρος από την Ζαχάρω.

Από τον συνδυασμό «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση» εκλέγονται οκτώ άτομα, οι Δήμαρχοι Σπύρος Διαμαντόπουλος, Σπύρος Κωνσταντάρας και Ιωάννης Τριανταφυλλάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χρήστος Γούτος, Ιωάννης Φαρμάκης και Δημήτρης Σκορδόπουλος από το Αγρίνιο, Σπύρος Τομαράς από το Άκτιο και Κώστας Σβόλης από την Πάτρα. Τέλος, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εξελέγη ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Απόστολος Αγγελής, Μιχαήλ Αναστασίου από την Πάτρα και Τιμολέων Παπανικολάου από το Αγρίνιο.

Στην ΚΕΔΕ

Εξ άλλου στη συνέλευση εξελέγησαν και οι έντεκα αντιπρόσωποι για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Μαρτίου.
Στην ΚΕΔΕ εκτός από τους 19 Δημάρχοι της Δυτικής Ελλάδος, εξελέγησαν προχθές από τον συνδυασμό «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Δυτικής Ελλάδας» οι Γιώργος Αγγελόπουλος (Πάτρα), Γιώργος Γεωργιόπουλος (Αρχαία Ολυμπία), Γιώργος Ντίνος, Γιώργος Αποστολάκης (Άκτιο- Βόνιτσα) και Γιώργος Σιαμαντάς (Ναύπακτος), από τον συνδυασμό «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση» οι Κώστας Σβόλης, Ανδρέας Μαρίνος (Πηνειού0, Γεωργία Μπόκα και Βασίλειος Φωτάκης (Αγρίνιο) και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» οι Τιμολέων Παπανικολάου (Αγρίνιο) και Μιχαήλ Αναστασίου (Πάτρα).

Δήλωση Θ. Παπαδόπουλου

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, επανέλαβε χθες την ανάγκη ενότητας και δράσης των αυτοδιοικητικών της περιφέρειας, λέγοντας: «Οι διεκδικήσεις μας είναι γνωστές, βάζουμε και τις προτεραιότητες που είναι η αυτοτέλεια στη δράση των ΟΤΑ σε επίπεδο οικονομικών πόρων και προσωπικού ώστε να κινηθούμε αποφασιστικά, πιο δυναμικά, ακόμη και αγνωστικά στους δρόμους αν χρειαστεί, για όσα δικαιούνται οι δήμοι μας.

Εκτός από προσωπικό και πόρους θα πρέπει ν αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία και να δώσουμε αγώνα για τους ορεινούς και απομακρυσμένους δήμους ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα στην περιφέρεια αλλά και το γεγονός ότι η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και μια καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες της».

Δήλωση Σπ. Κωνσταντάρα

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πεδίο γόνιμης σύνθεσης και αντιπαράθεσης ιδεών και όχι ταμείο κομματικών επιλογών. Συγχαίρω τον επανεκλεγέντα πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο και του εύχομαι να διανύσει ολόκληρη την πενταετία με υγεία, έμπνευση και δημιουργικότητα. Θα σταθώ δίπλα σε κάθε δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για κάθε διεκδικητική παρέμβασή τους η οποία θα έχει ανάγκη ευρύτερης κινητοποίησης» δήλωσε από την πλευρά του ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών Σπύρος Κωσταντάρας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr