background img
banner
banner

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας στη Βαρκελώνη

ΓΙΑ ΤΟ ERASMUS+ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Η ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ: ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ KA122, τρεις εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας, στην πρώτη προπαρασκευαστική επίσκεψη, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά, από τις 4 έως τις 7 Φεβρουαρίου, το σχολείο Escola La Caixa στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, οι εκπαιδευτικοί αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη. Συμμετείχαν σε διάφορες ενδοσχολικές δραστηριότητες, ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους, γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα μιας άλλης χώρας και αντάλλαξαν απόψεις. Δημιουργήθηκαν έτσι φιλικοί δεσμοί, καλλιεργήθηκε θετικό κλίμα και τέθηκαν οι βάσεις για μία ομαλή, ποιοτική και αποδοτική υλοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας.

Ένα δεύτερο ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο της Βαρκελώνης από τις 12 έως τις 18 Μαΐου, στο οποίο θα συμμετάσχουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και 10 μαθητές της Στ’ τάξης.
Επιπλέον, σε συνέχεια του προγράμματος θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Σχολείο της Αιγείρας τρεις εκπαιδευτικοί από τη Μαδρίτη από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου. Πιστεύεται ότι οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν όλες οι πλευρές μέσω της επαφής και της συνεργασίας, θα είναι ανεκτίμητες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr