background img
banner
banner

ΚΡΙΣΙΜΑ 24ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Σεισμός» παραμονές του Συνεδρίου

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

«Πολιτικό τσουνάμι» κτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 24ωρα πριν την έναρξη του κρίσιμου 4ου Συνεδρίου του κόμματος. Στελέχη του νομού αλλά και βουλευτές μεταφέρουν μηνύματα ισχυρής δυσαρέσκειας και καλούν τα όργανα να βάλλουν ανάχωμα ώστε να αποσυρθεί άμεσα το περίφημο… ερωτηματολόγιο για την ταυτότητα του κόμματος το οποίο ανέβηκε στην πλατφόρμα iSYRIZA το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μετά την συνεδρίαση εκτάκτως τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, της Πολιτικής Γραμματείας, το ζήτημα με την αλλαγή ονόματος και λογότυπου που άνοιξε εκ μέρους του κ. Κασσελάκη αφήνει ανοικτό ζήτημα νέας διάσπασης με πολλά στελέχη να απαιτούν να κλείσει άμεσα και να αποσυρθεί! «Είμαστε κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα» ανακοίνωσε η Πολιτική Γραμματεία θέτοντας ως «κόκκινη γραμμή» να αποσυρθεί το ερωτηματολόγιο πριν την έναρξη του Συνεδρίου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do του Φαλήρου.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα αναζητώντας οδό διαφυγής από μια πιθανή ρήξη ακόμη και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Αν δεν βρεθεί λύση σήμερα, μόνη διέξοδος θα είναι η έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την Τετάρτη (;) παραμονή της έναρξης του Συνεδρίου. Έως και αργά το βράδυ της Δευτέρας συνεχιζόταν η συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου η οποία, όπως και η Κεντρική Επιτροπή, καλούνται να βάλλουν ανάχωμα σε πιθανή αλλαγή ονόματος και λογότυπου, ως αιτία νέας διάσπασης!

«Όσες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν κόμματα εξουσίας άνοιξαν ζητήματα ταυτοτικά (σ.σ. αυτό έγινε και στο ΠΑΣΟΚ και βέβαια στη ΝΔ προ 10ετίας), έφτασαν στα όρια της διάσπασης. Ως αριστερά αυτό είναι το οποίο και υπερηφανευόμαστε έως σήμερα, ότι προχωράμε χωρίς να αντιμετωπίζουμε ζητήματα πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογίας. Το περιεχόμενο αυτού του συνεδρίου είναι να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του χώρου και να πάμε ενωτικά έως τις Ευρωεκλογές ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Θεωρώ ότι το ερωτηματολόγιο ήταν μα άτυχη στιγμή και με πρωτοβουλία του προέδρου θα αμβλύνουμε το πρόβλημα» αναφέρει το μέλος του Συντονιστικού της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Άκης Μουρίκης.

Δέκτης εισηγήσεων για άμεση αντίδραση στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης επιμείνει σε μια αλλαγή σε όνομα και λογότυπο είναι και ο Αχαΐας βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιεί το Συνέδριο με στόχο να αναδειχθεί μια νέα δυναμική μιας σύγχρονης αριστεράς, ως κόμμα που θα συσπειρώσει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις μέσα από τη μόνη εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης» σχολιάζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζοντας βέβαια εμμέσως ότι το κόμμα δεν μπορεί να κινηθεί μέσα σε μια νέα εσωστρέφεια και ένα Συνέδριο χαμένων ευκαιριών…

Ζήτημα έχει ανακύψει το τελευταίο 48ωρο και με το θέμα της αναβολής των εκλογών για τις τοπικές Οργανώσεις Μελών και την Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας για ένα 15ήμερο, μετά το Συνέδριο.
Πολλά είναι τα στελέχη που θεωρούν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς κομματική νομιμοποίηση και απαιτούν να βρεθεί λύση καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι, σε 15 μέρες, αν ανοίξει η «βεντάλια» με ζητήματα όπως λογότυπο και όνομα, θα βρεθούν την επομένη να βρίσκονται σε… ξένο κόμμα.

«Όποιος θέλει άλλο κόμμα, ας αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να φτιάξει δικό του…» αναφέρει στο Protionline.gr στέλεχος της Οργάνωσης στην Αχαΐα με το μήνυμα να μεταφέρει κυρίως προς την Πολιτική Γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, στην περίπτωση που ο πρόεδρος δεν κάνει πίσω σήμερα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr