background img
banner
banner

Με το… βλέμμα στη Νίκαια οι αγρότες της περιοχής

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η σημερινή πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας θα κρίνει το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με το μπλόκο του Αιγίου να είναι σε… ευθεία γραμμή. Χθες βράδυ οι αγρότες έκλεισαν τη γέφυρα Σελινούντα στο καθορισμένο δίωρο, χωρίς να προχωρήσουν σε κατάληψη της νέας εθνικής οδού.

Σήμερα ωστόσο τα βλέμματα όλων στρέφονται στη Λάρισα, εκεί όπου θα υπάρξει εκπροσώπηση και από τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ο απόηχος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό ωστόσο δείχνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης, αγρότες της Αιγιάλειας πραγματοποίησαν προχθές σύσκεψη στο σημείο του μπλόκου, αποφασίζοντας ομόφωνα κλιμάκωση με νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
Κλιμάκωση εισηγείται το μπλόκο του Αιγίου

Μιλώντας στo Protionline.gr η ταμίας του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Αλέκα Ζαμπάτη, τόνισε πως ΄΄η εισήγηση του Συλλόγου μας είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, διότι η στάση του πρωθυπουργού μάς απογοήτευσε. Τα όσα εξήγγειλε αφορούν μόνο τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες και σε καμία περίπτωση τον φτωχό αγρότη. Η κυβέρνηση μας εμπαίζει και καθόλου δεν νοιάζεται για τον μικρομεσαίο παραγωγό που αγωνίζεται. Δεν βλέπουμε τον σεβασμό που επικαλέστηκε ο κ. Μαρινάκης, αφού ο πρωθυπουργός ούτε καν ήθελε να ακούσει για όλα τα αιτήματα. Για παράδειγμα δεν είπε λέξη για τα χαμένα εισοδήματα που μας αφορούν, για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και όλα τα θέματα που έχουμε θέσει΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν του αγώνα. Το μπλόκο μας αποφάσισε κλιμάκωση. Θα περιμένουμε τις σημερινές αποφάσεις που μπορεί να έχουν να κάνουν και με ολικούς αποκλεισμούς δρόμων. Δεν θα διστάσουμε να προβούμε σε μπλόκο διαρκείας στην εθνική οδό και να μην μείνουμε στους συμβολικούς αποκλεισμούς λίγη ώρα κάθε απόγευμα. Άλλωστε, δεν έχουμε άλλο τρόπο άσκησης πίεσης πέρα από τον αγώνα μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr