background img
banner
banner

Με 31 αντιπροσώπους η Αιγιάλεια στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κεντρικό σύνθημα «Προοδευτική Αντεπίθεση τώρα» ξεκινά τις εργασίες του το απόγευμα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή 31 αντιπροσώπων από την Αιγιάλεια.

Την περασμένη Παρασκευή έκλεισαν οι λίστες των συνέδρων από την Αχαΐα οι οποίοι ξεπερνούν τους 170, μαζί με τα μέλη της Κ.Ο. της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.

Από την Ο.Μ. Αιγίου έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες από 20 άτομα, 6 είναι τα άτομα που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον από την Ο.Μ. Ακράτας και 5 από την Ο.Μ. Διακοπτού. Και οι 31 θα λάβουν μέρος κανονικά καθώς ο αριθμός είναι κάτω από το μέτρο (ένας σύνεδρος ανά 40 μέλη) γι αυτό και δεν μπήκαν τελικά κάλπες σε καμία από τις οργανώσεις της περιοχής.

Λόγω της εμπλοκής με το Συνέδριο και προκειμένου να δοθεί χρόνος στις οργανώσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα, οι εσωκομματικές εκλογές για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και τις Οργανώσεις Μελών στην Αιγιάλεια και τους λοιπούς δήμους, μεταφέρονται για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου.

Το Συνέδριο καλείται να αποφασίσει το νέο προσανατολισμό του κόμματος και την πορεία που θα ακολουθήσει ενόψει των Ευρωεκλογών (μεταξύ Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Ευρωσοσιαλιστών). Καλείται επίσης να υλοποιήσει μια σειράς αλλαγών όπως το ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους της Κ.Ε. και τοπικών Οργανώσεων Μελών ενώ ενστάσεις υπάρχουν για την σχεδιαζόμενη εκλογή Νομαρχιακής και Οργανώσεων Μελών Αχαΐας με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 «Αναμένουμε μια ικανοποιητική συμμετοχή στο Συνέδριό μας το οποίο θέλουμε να δώσει ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα νέο ξεκίνημα. Προχωράμε μέσα από σημαντικές τομές στη λειτουργία του κόμματος, με ασυμβίβαστο μεταξύ του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, της Νομαρχιακή Επιτροπής και των τοπικών Οργανώσεων και ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων, 50%-50%» επισημαίνει το μέλος της Κ.Ε. και του προσωρινού Συντονιστικού της Ν.Ε. Αχαΐας  Σοφία Σιδέρη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr