background img
banner
banner

Μπλόκα «εθνικά» και πιο δυνατά…

ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ – ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με το κλείσιμο των εθνικών οδών σε πολλά σημεία από σήμερα και με συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισαν οι αγρότες κατά την πανελλαδική σύσκεψη που έλαβε χώρα χθες στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Την ίδια στιγμή, σύσκεψη με συμμετοχή αγροτών και φορέων πραγματοποίησε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας.

Το αγροτικό… μυρίζει μπαρούτι και μολονότι οι δύο σύλλογοι δεν κινούνται από κοινού, οι αντιδράσεις θα είναι δυναμικές το επόμενο διάστημα. Οι αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Λάρισας αποφάσισαν μία λίστα με έξι βασικά αιτήματα, τα οποία θα απευθύνουν στην κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει συζήτηση και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις. Τα βασικά αιτήματα των αγροτών προς την κυβέρνηση είναι τα εξής: -Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο -7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα -Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές -Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά -Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα -Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα εξελιχθεί σε τέσσερα επίπεδα, τα οποία, σύμφωνα με τις αποφάσεις τους, είναι τα εξής: -Κλιμάκωση της κινητοποίησης – Να κλείνουν την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ . Από αύριο (σήμερα). – Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη. – Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Κάλεσμα πολιτών και φορέων για σήμερα

Σε τοπικό επίπεδο, το μπλόκο του Αιγίου στη γέφυρα Σελινούντα ενισχύθηκε κι άλλο την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ενώ για σήμερα στον ίδιο χώρο, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου συγκαλεί ανοιχτή συνέλευση όχι μόνο των μελών του αλλά και όλων των παραγωγών και των κατοίκων της περιοχής, απευθύνοντας κάλεσμα και στους τοπικούς φορείς. Εκεί, όπως μετέφεραν στο Protionline.gr, θα συζητήσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Νίκαια και θα καθορίσουν τη στάση τους με προσανατολισμό σε ακόμη μεγαλύτερα και πιο δυναμικά μπλόκα, ίσως και στην εθνική οδό. Το βέβαιο είναι ότι θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr