background img
banner
banner

«Πάτησε πόδι» στον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ – ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Με την εκλογή του Αιγιώτη Νίκου Καραΐσκου στη θέση του Αντιπροέδρου, για πρώτη φορά μάλιστα στην ιστορία του θεσμού, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, η αναμόρφωση της σύνθεσης του αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Αχαΐας για τη νέα αυτοδιοικητική θητεία 2024-2028.

Στην προεδρία του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α Αχαΐας επανεξελέγη ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Η συνεδρίαση των νέων εκπροσώπων των δήμων του νομού, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και την αλλαγή της σύνθεσης στα Δημοτικά Συμβούλια, έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό την προεδρία του Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τα μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής τους Θεόδωρο Μπαρή (δήμαρχος Ερυμάνθου), Αθανάσιο Παπαδόπουλο (Δήμαρχο Καλαβρύτων), Κώστα Σβόλη (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας δήμου Πατρέων) και τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Φιλιππάτο και Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και ο κ. Καραϊσκος έλαβαν όλες τις ψήφους των παρόντων μελών, πλην της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, οι οποίοι ψήφισαν λευκό και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Χρήστου Γούτου που ήταν απών.

Η αποχή

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων Μιχάλης Αναστασίου και Νίκος Ασπράγκαθος σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι «η Δημοτική Αρχή της Πάτρας δεν μπορεί να νομιμοποιήσει με την ψήφο της μια διαδικασία, που γίνεται στο έδαφος της έλλειψης οποιουδήποτε ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, πράγμα που το πληρώνει ο λαός όλων των Δήμων της Αχαΐας».

«Όπως άλλωστε έγινε και το 2019, φαίνεται ότι λαμβάνουν χώρα διάφορες ‘συνεννοήσεις’, στο έδαφος πολιτικών συμφωνιών φαινομενικά αντίπαλων πολιτικών σχηματισμών πράγμα που προβλέπουμε ότι θα επιβεβαιωθεί και στις ερχόμενες εκλογές για την ΠΕΔ» επισημαίνουν.

Το Αίγιο

Όπως είναι γνωστό το Αίγιο έχει τεθεί εκτός του σχεδιασμού για το εργοστάσιο απορριμμάτων στου Φλόκα με τη Δημοτική αρχή να πιέζεται προεκλογικά, το περασμένο καλοκαίρι, να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους δημάρχους καθώς η φιλοξενία και εναπόθεση στο εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς (Ηλεία) είναι προσωρινή και έγινε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το εργοστάσιο της Αχαΐας βρίσκεται σε φάση επαναδημοπράτησης και δεν αναμένεται μα αποτελέσει λύση, σε σχέση με την διαχείριση των στελεχών αποβλήτων, πολύ πριν την παρέλευση της πενταετίας της νέας θητείας του αναγκαστικού Συνδέσμου των δημάρχων της Αχαΐας. Σχεδιάζεται μάλιστα σε κυβερνητικό επίπεδο και πιθανή κατάργηση και αντικατάσταση των αναγκαστικών Συνδέσμων ανά νομό με περιφερειακά όργανα και δομές!

Σε κάθε περίπτωση, η ένταξη του Αιγίου μελλοντικά στο εργοστάσιο αλλά και τους λοιπούς σχεδιασμούς του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας, για την ανακύκλωση και επανάκτηση υλικών, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική στην κατεύθυνση της συνεργασίας πάνω σε μια βιώσιμη λύση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, για το σύνολο του νομού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr