background img
banner
banner

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «Κανείς χριστιανός να μην ανοίξει την πόρτα της ψυχής του στον διάβολο και το ψέμα»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Εγκύκλιο σημείωμα με το οποίο ενημερώνει τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την δράση μαρτύρων του Ιεχωβά εξέδωσε ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, καλώντας τους χριστιανούς «να κλείνουν την πόρτα της ψυχής τους στον διάβολο και το ψέμα και να μην συμμαχήσουν», όπως αναφέρει, «με τους σταυρωτές του Κυρίου που μέχρι σήμερα συνεχίζουν να επιλέγουν τον θάνατο αντί για τη ζωή».

Ειδικότερα το εγκύκλιο σημείωμα αναφέρει: «Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά και περιπόθητα, Περιήλθε είναι εις γνώσιν της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ότι κλιμάκια των μαρτύρων του Ιεχωβά δραστηριοποιούνται επισκεπτόμενα τις οικίες των ευσεβών χριστιανών και προπαγανδίζοντας τις κακόβουλες και επικίνδυνες δοξασίες τους με σκοπό να προσηλυτίσουν στην πλάνη τους ευλαβείς και ανυποψίαστους αδελφούς μας. Άλλοτε πάλι αποστέλλουν προσωπικές επιστολές, διανέμουν τηλέφωνα επικοινωνίας και προκαλούν τεχνητή σύγχυση, δυσπιστία και αδικαιολόγητες αμφισβητήσεις. Τελευταίως δε μοιράζουν φυλλάδια στις οικίες προσκαλώντας σε εκδήλωση με θέμα ανάμνηση του θανάτου του Ιησού.

Ο λόγος που προβαίνουν στις ενέργειες αυτές είναι καθαρά προπαγανδιστικός. Επιθυμούν να σπείρουν στην καρδιά και στον λογισμό των ορθοδόξων χριστιανών την αμφιβολία για το πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού και την αμφισβήτηση σχετικά με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η Ιερά Μητρόπολή μας, έχουσα την ποιμαντική ευθύνη και πνευματική αγωνία για την διαφύλαξη της αποκεκαλυμμένης και αληθινής Ορθοδόξου Πίστεώς μας καθώς και για την προστασία του χριστεπωνύμου πληρώματός της από ψευδεπίγραφους και πονηρούς προφήτες, εφιστά την προσοχή σύμπαντος του ευσεβούς κλήρου και του ευλαβούς λαού, απευθύνοντας κάλεσμα προς διαρκή πνευματική επαγρύπνηση.

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι μάρτυρες του Ιεχωβά υιοθετούν πλήθος καταδικασμένων αιρέσεων κατά της Παναγίας μας, των Αγίων μας, των Ιερών Μυστηρίων, του Τιμίου Σταυρού, των Αγίων Εικόνων, διαστρέφουν την ευαγγελική αλήθεια κυρίως όμως αμφισβητούν το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, βλασφημούντες και διδάσκοντες επινοήσεις του αρχέκακου διαβόλου, ότι δήθεν ο ενσαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού είναι «κτίσμα» και όχι αληθινός Θεός. Στους χαλεπούς και πονηρούς καιρούς μας είναι πολλοί αυτοί που καιροφυλακτούν με σκοπό να νοθεύσουν την πίστη μας. Ο Απόστολος των εθνών Παύλος, μιλώντας στους χριστιανούς της Εφέσου είπε ότι θα έρθουν στην Εκκλησία κάποιοι, που στην ουσία θα είναι λύκοι και μάλιστα ύπουλοι και εννοούσε τους αιρετικούς. Τέτοιοι λύκοι είναι και οι λεγόμενοι μάρτυρες του Ιεχωβά οι γνωστοί σε όλους μας Χιλιαστές.

Βέβαια ο Θεός έδωσε την ελευθερία σε όλους τους ανθρώπους ώστε να αποφασίζουν την σωτηρία ή την απώλειά τους, άρα ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει την πλάνη η την αλήθεια. Η εκκλησία όμως οφείλει να ενημερώνει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από τα προσωπεία του σύγχρονου πνευματικού δουλεμπορίου. Ως εκ τούτου τόσο εμείς ως πνευματικός πατέρας όσο και οι ευλαβείς κληρικοί της εκκλησίας μας έχουμε καθήκον και υποχρέωση να διαφυλάξουμε ανόθευτη την αιώνια χριστιανική αλήθεια όπως την παραλάβαμε από τους Αγίους Πατέρες μας.

Επίσης η ποιμαντική μας ευθύνη μας επιβάλλει να αποκαλύψουμε την πλάνη ώστε κανείς χριστιανός να μην ανοίξει την πόρτα της ψυχής του στον διάβολο και το ψέμα. Κανείς να μην συμμαχήσει με τους σταυρωτές του Κυρίου που μέχρι σήμερα συνεχίζουν να επιλέγουν τον θάνατο αντί για τη ζωή. Δεν μισούμε τον αιρετικό αλλά καταγγέλλουμε την αίρεση. Και παρακαλούμε όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς να απομακρυνθούν και να μην συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις αιρετικών. Το καλύτερο δε όπλο εναντίον τον αιρετικών χιλιαστών είναι να μένουμε εμείς σταθεροί και πιστοί σε αυτά που διδάσκει η Αγία μας Εκκλησία σύμφωνα και με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου «…γρηγορείτε στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε κραταιούσθε» (να είστε σε εγρήγορση μένετε στέρεοι στην πίστη, να είστε γενναίοι και δυνατοί) (Α΄ Κορ. 16,13-14), «στήκετε και κρατείται τα παραδόσεις» (μείνετε σταθεροί και διατηρείτε τις παραδόσεις).

Άλλωστε η ιστορία του τόπου μας, μας διδάσκει ότι οι πρόγονοί μας αντιστάθηκαν σθεναρά και αποτελεσματικά σε όλους εκείνους που θέλησαν να αμαυρώσουν τον πολύτιμο μαργαρίτη της Ορθοδοξίας

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr