background img
banner
banner

Από το ζην στο… ευ ζην!

ΣΟΦΙΑ ΡΟΜΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΡΕΝΤΖΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Δύο σημαντικές προσωπικότητες επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 15 Απριλίου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, η Σοφία Ρομπόλη, διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας και ο Αιγιώτης Χρήστος Τσερεντζούλιας ποδηλατοδρόμος Χρυσός Βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος. Το σχολείο τούς υποδέχτηκε με τραγούδια, με ανάγνωση του βιογραφικού τους από μαθητές, με μια μεγάλη αγκαλιά και… με τα ποδήλατα παρκαρισμένα στο γήπεδο.

Μεταφέροντας την αγάπη με την κίνηση

Αρχικά η Σοφία Ρομπόλη επικοινώνησε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο με τα παιδιά όλων των τάξεων και τους δασκάλους. Μίλησε για τη δουλειά της στην τηλεόραση, για τη νοηματική γλώσσα, έδειξε «εικονοποιώντας» λέξεις και φράσεις σαν αυτές της συνεργασίας, αγάπης, φιλίας και εξήγησε τι σημαίνει να γίνεται γέφυρα για αυτούς τους ανθρώπους. Η αεικίνητη Σοφία μοιράστηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς προσωπικά της βιώματα με κωφούς αλλά και τις δυσκολίες του επαγγέλματός της. Συγκινημένη από τα τραγούδια που είπαν τα παιδιά με συνοδεία πιάνου του κ. Χρ. Θεοδωρόπουλου, δεν έπαψε στιγμή να μεταφέρει με τα χέρια της τους στίχους των τραγουδιών και να τα παρασύρει στα μονοπάτια της νοηματικής γλώσσας, ξεσηκώνοντάς τα κυριολεκτικά.

Ο αθλητισμός ενώνει!

Ο δεύτερος καλεσμένος, ο Χρήστος Τσερεντζούλιας έδειξε βίντεο με ποδηλατοδρομίες, με ξεχωριστά είδη ποδηλάτων, προσωπικές του στιγμές από αγώνες, έθιξε τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να τηρούμε όλοι οι ποδηλάτες στο δρόμο, παρουσίασε το αγωνιστικό του ποδήλατο και μίλησε για τον αθλητισμό. Σύνθημά του ήταν: «Κάνε αυτό που αγαπάς». Μετά την παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων, το σχολείο και το νηπιαγωγείο χάρηκε την ποδηλατάδα, κάνοντας αρκετούς γύρους στο προαύλιο με τα ποδήλατα ανά τάξη. Μέλη του Συλλόγου Γονέων ήταν παρόντα και πρόσφεραν χυμούς σε όλα τα παιδιά, χορηγία του γονέα Παναγιώτη Γιαννόπουλου. ΄΄Μια μέρα που θα θυμούνται τα παιδιά μας τόσο για την ανθρωπιά, την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη, τα συναισθήματα για τον «άλλον» όσο και για το «ευ ζην» μέσα από την άθληση που προσφέρει το ποδήλατο. Μια μέρα, όμως, που θα θυμούνται και οι καλεσμένοι μας από τη σχολική μας κοινότητα. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά πολύτιμου χρόνου που μας διέθεσαν για να «σμιλέψουμε» όλοι μαζί τις ψυχές των μαθητών μας΄΄, αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου, Αναστασία Ευσταθίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr