background img
banner
banner

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Φινάλε γεμάτο αγωνία πριν τα μπαράζ

ΣΤΗΝ ΤΕΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Για τον πρωτοπόρο Αστέρα Λεοντίου το παιχνίδι του με τον ουραγό Αίαντα είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην άνοδο για την Α΄ κατηγορία. Αρκεί να το κάνει δικό του το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00.

-Ο Αχιλλέας που ακολουθεί στην 2η θέση, θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη στην Τέμενη από τον Αστέρα για δυο λόγους. Πρώτον στη σπάνια περίπτωση που ο Αστέρας Λεοντίου δεν πάρει τη νίκη από τον Αίαντα και Δεύτερον για να ξεκινήσει με μπόνους και πλεονέκτημα έδρας στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ ανόδου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αστέρας είναι αδιάφορος, αφού και από την πλευρά του θέλει μια καλή βαθμολογία για τα μπαράζ παραμονής.

Συγκάτοικος με τον Αχιλλέα στους 51 βαθμούς ο Ηρακλής, έχει δύσκολο παιχνίδι στο Κάνιστρας με τον Απόλλωνα Εγλυκάδας. Αν χάσουν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι μπορεί να μπλέξουν στα μπαράζ σε περίπτωση που νικήσει ο Απόλλων Αιγίου, ακόμα και η ΑΕ Αρόης, αφού και οι δυο είναι καλύτεροι από το σωματείο της Εγλυκάδας.

Κρίσιμη συνάντηση στο Σαραβάλι. Η Πάτρα 2005 υποδέχεται τον Φοίνικα / Ζήρια που για να είναι σίγουρος για τα play off, πρέπει να πάρει τη νίκη. Θα του αρκεί και η ισοπαλία, αν η ΑΕ Αιγίου χάσει στα Προσφυγικά από την ΑΕ Αρόης.

Ο Απόλλων Αιγίου για να γλιτώσει τα μπαράζ παραμονής, θα πρέπει να κερδίσει στην Αγυιά τον Πανιώνιο / Αχιλλέα και ταυτόχρονα να χάσει η Εγλυκάδα από τον Ηρακλή. Ενώ το ίδιο ισχύει και για την ΑΕ Αρόης που παίζει με την ΑΕ Αιγίου.

Στην Αβυθο οι γηπεδούχοι έχουν μια τελευταία ευκαιρία να βελτιωθούν στην ειδική βαθμολογία, επικρατώντας σε βάρος των Πετεινών.

Τα ‘χωσε στην ΕΠΣ Αχαΐας ο πρόεδρος του Ηρακλή

Σχετικά με το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο πριν διαφοροποιηθεί ύστερα από διαμαρτυρίες των σωματείων, ο πρόεδρος του Ηρακλή Πατρών κ. Ρηγόπουλος, άφησε αιχμές και έριξε …βέλη για τον τρόπο που αποφασίζουν τα μέλη της ΕΠΣΑ κατονομάζοντας μάλιστα και τον Σταύρο Θεοδωρόπουλο. Η Ένωση του νομού μας έσπευσε να απαντήσει στην ανακοίνωση του Ηρακλή ως εξής: «Κατάπτυστη η ανακοίνωση του Ηρακλή Πατρών κατά του μέλους της Ε.Ε. της Ένωσής μας. Καταφέρεται ενάντια σε έναν άνθρωπο που το ήθος και η εντιμότητά του δεν αμφισβητείται όσα χρόνια ασχολείται με την Ένωσή μας και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Ομόφωνα η Ε.Ε. καταδικάζει την προσβλητική ανακοίνωση για το μέλος μας και την Ένωση γενικότερα . Από τον Κ.Α.Π. δεν προβλέπεται οι αγώνες να παίζονται ίδια μέρα και ώρα. Ηθικά είθισται να γίνεται όταν υπάρχουν διαθέσιμοι αγωνιστικοί χώροι και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Τέτοιες ανακοινώσεις που προσβάλουν τον θεσμικό ρόλο της Ένωσης, τα μέλη αυτής και το ποδόσφαιρο γενικότερα τιμωρείται πειθαρχικά (Κ.Α.Π.)».

Η απάντηση από τον Ηρακλή Πατρών

Ο …χαρτοπόλεμος συνεχίστηκε ανάμεσα σε ΕΠΣΑ και Ηρακλή που έδωσε τη δική του απάντηση στην ΕΠΣΑ:
«Ο πανικός είναι ο χειρότερος ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.
Αναφέρεται ως κατάπτυστη η ανακοίνωση μας που αποκαλεί εξυγιαντη τον κ. Σταύρο Θεοδωροπουλο και κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου περί προστασίας του ηθικού και του είθισται που επικαλειτε η ενωση μας.
Με μεγάλη μας ικανοποίηση η ένωση, όρισε τελικά τα παιχνίδια την ίδια μέρα και ώρα προφυλλασοντας το δίκαιο και την διοργάνωση.
Εμεις ποτέ δεν υιοθετησαμε την άποψη ότι ο αρχικός ορισμός του αγώνα Απόλλων Εγλυκαδος-Ηρακλης έγινε με πρόθεση.
Ούτε καν τις διαμαρτυρίες της αθλητικής κοινότητας όταν την 1η Απριλίου 2023 ο αντιπρόεδρος τη ΕΠΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Απόλλωνα Εγλυκαδος, Σταύρος Θεοδωροπουλος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να προπηλακίσει το διαιτητή της συναντησης με τον Αετό Πατρών.
Εμεις μεταφέραμε τα πικρόχολα σχολια και διάφορους συνειρμούς από το περιβάλλον του ερασιτεχνικου ποδοσφαίρου, καθώς είμαστε εμπλεκομενοι.
Δόξα και τιμή στον αντιπρόεδρο και σε όλη την επιτροπή πρωταθληματος. Ακομα και αυτό το λεπτό θέμα το διευθετησε εγκαίρως. Καλό Πάσχα σε όλους.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr