background img
banner
banner

Διάσωση σε εταιρεία με πυροτεχνήματα

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Π.Υ. ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΝ BALLOON.GR

Άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία “Αθηνόδωρος 2024” πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Balloon.gr από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου.

Σύμφωνα με το σενάριο την 19η Απριλίου και περί ώρα 10:20 ξεσπά φωτιά στο χώρο αποθήκευσης των πυροτεχνημάτων της εταιρείας κατά τη διάρκεια εργασιών του προσωπικού. Έντονοι καπνοί εξέρχονται από το χώρο, κατακλύζουν το ισόγειο που βρίσκεται η παραγωγή και αποθήκευση μπαλονιών, χαρτικών και πλαστικών υλών και μέσω του κλιμακοστασίου φτάνουν μέχρι τον όροφο που στεγάζονται τα γραφεία και το σχεδιαστήριο της εταιρείας. Ο διευθυντής της εταιρείας ενημερώνει το ΠΕ.ΚΕ Δυτ. Ελλάδας για το συμβάν.

Ο διευθυντής της εταιρείας ενημερώνει το ΠΕ.ΚΕ. Δυτ. Ελλάδας ότι στο ισόγειο της εταιρείας balloon.gr και συγκεκριμένα στο χώρο αποθήκευσης πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια εργασιών του προσωπικού, ξέσπασε  πυρκαγιά και ένας υπάλληλος της εταιρείας έχει εγκλωβιστεί από τους παραγόμενους καπνούς στον όροφο που βρίσκονται τα γραφείο και το σχεδιαστήριο της εταιρείας.

Το ΠΕ.ΚΕ Δυτ. Ελλάδας, ενημερώνει τον τηλεφωνητή της Π.Υ. Αιγίου. Ξεκινά άμεσα η πυροσβεστική έξοδος της Π.Υ. Αιγίου με δύο πυροσβεστική οχήματα το ΠΣ 4532 και ΠΣ 3899, με έξι πυροσβέστες, ο “Κρόνος Αιγίου” με το Π.Σ. 2493. Ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου ενημερώνεται άμεσα για το συμβάν από τον τηλεφωνητή της Υπηρεσίας του Αιγίου και αναχωρεί με τον οδηγό του ΠΔ 4581 για το συμβάν, ενώ με την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων ο “Κρόνος Αιγίου” δίνει τις πρώτες πληροφορίες στο επιχειρησιακό κέντρο και ζητά ενισχύσεις από το Π.Κ. Ακράτας.

Οι πυροσβέστες εισέρχονται στο χώρο με τη χρήση αναπνευστικών συσκευών, κάνουν προσβολή της πυρκαγιάς με εγκατάσταση από τα οχήματα της εξόδου. Ο επικεφαλής του ΠΣ 3899, λόγω του πυκνού καπνού για ασφαλή έλεγχο του χώρου, χρησιμοποιεί θερμική κάμερα με τη βοήθεια της οποίας εντοπίζει το εγκλωβισμένο άτομο στον όροφο, το οποίο απεγκλωβίζεται από τους πυροσβέστες και μεταφέρεται με φορείο από τους ίδιους σε ασφαλές σημείο.

Το διευθύνων επιτελείο της άσκησης αποτελούσαν ο νέος διοικητής της Π.Υ. Αιγίου Παναγιώτης Πετρόπουλος (αντιπύραρχος), ο υποδιοικητής Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (επιπυραγός) και η υποπύραρχος Ευγενία Κωνσταντινοπούλου.

Η Balloon.gr του κ. Νίκου Χαλκιόπουλου είναι εταιρεία χοντρικής πώλησης μπαλονιών, φιαλών, ηλίου, ειδών πάρτι και διακόσμησης, πυροτεχνημάτων, λούτρινων και τα πάντα γύρω από τη διακόσμηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr