background img
banner
banner

Και στον νέο Leader Αλιείας ο δήμος Αιγιαλείας

ΤΙ ΑΝΑΚΟIΝΩΣΕ Η ΔΙΕΥΘYΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑ Α.Ε. ΗΡΩ ΤΣΙΜΠΡΗ

“Τα προγράμματα leader έρχονται να καλύψουν μικρές και καίριες παρεμβάσεις, μεγάλης όμως σημασίας. Επιχειρούμε εκεί που… κάποιοι δεν μπορούν. Το συγκεκριμένο έργο έγινε με 125.000 ευρώ και απαίτησε τεράστια κοινωνική συναίνεση, χρειάστηκε η συνεργασία τοπικών φορέων, η συμβολή δύο διαφορετικών υπουργείων και μία πολύ καλή ομάδα, όπως αυτή της δημοτικής αρχής να “τρέξει” σωστά το πρόγραμμα. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο αυτό που υλοποιήθηκε μέσα σε ένα χρόνο με το πιο άψογο και αποτελεσματικό τρόπο” ανέφερε η διευθύντρια της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. Ηρώ Τσιμπρή, κάνοντας γνωστό ότι το project της Αλυκής θα παρουσιαστεί σε συνέδριο μετόχων στην Ιρλανδία τον ερχόμενο Ιούνιο, ως μία απολύτως επιτυχημένη κοινή προσπάθεια που αφορά προστατευμένους υδροβιότοπους της Ευρώπης και θα γίνει “παράδειγμα” για το πώς μπορεί να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα με σωστές συνθήκες και συνεργασίες.

Η κ. Τσιμπρή μίλησε για την καλή συνεργασία που είχε με τους αντιδημάρχους Βασίλη Χριστόπουλο και Νίκο Καραΐσκο, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Αιγιάλειας για την αποτελεσματικότητα της εργασίας της ομάδας του. Ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην μεγάλη προσπάθεια που ολοκληρώθηκε και δήλωσε ικανοποιημένη που στο καινούριο πρόγραμμα Leader Αλιείας, εντάσσεται και η κοινότητα του Αιγίου. ΄΄Είναι τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας αυτό το έργο και συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν και ολοκλήρωσαν τη μεγάλη, επίπονη προσπάθεια ανάδειξης του υδροβιότοπου. Υπήρξαν τεράστια εμπόδια μα κανένα από αυτά δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει η προσπάθειά μας, ο στόχος ήταν κοινός και τα καταφέραμε΄΄, δήλωσε ακόμη.

Ανακοίνωσε επίσης ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά το νέο πρόγραμμα leader Αλιείας που αφορά και τον νομό Αχαΐας, μέσω του οποίου θα γίνουν παρεμβάσεις σε παράκτιες περιοχές και σε εργασίες των εσωτερικών υδάτων και ανέφερε ότι η πρόκειται για ένα project συνολικού ύψους 71 εκατομμυρίων το οποίο θα διανεμηθεί σε 13 διαφορετικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανόμενης και της περιοχής της Αιγιάλειας. Τέλος, εξήγησε ότι τέτοια ανάλογα προγράμματα μεσαίου ύψους χρηματοχρηματοδοτικών εργαλείων, είναι ωφέλιμα για κάθε επαρχιακή πόλη αρκεί να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και ομάδες ανθρώπων που ξέρουν να φέρουν θετικά αποτελέσματα, όπως αυτό το έργο πνοής της Αλυκής που παρουσιάστηκε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr