background img
banner
banner

Σε ισχύ ο νέος νόμος για τα δεσποζόμενα ζώα στις 21 Ιουλίου

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Τις υποχρεώσεις τους, βάσει του νέου νόμου, υπενθυμίζουν στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια» και αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος. Ο νόμος τίθεται σε ισχύ στις 21 Ιουλίου και μέχρι τότε οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν προβεί στα δέοντα.

Όπως αναφέρουν, ΄΄με την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς αρχίζει και η αυστηρή από μέρους της πολιτείας εφαρμογή του νόμου 4830/2021 στις 21 Ιουλίου 2024. Τα βασικά για τα οποία πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες για υπεύθυνη ιδιοκτησία και αποφυγή προστίμων είναι: • Το ζώο η ζώα που είναι στην κηδεμονία τους να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip). • Να βεβαιωθούν ότι τα ζώα τους εμφανίζονται στο ΕΜΖΣ. • Να ελέγξουν ότι το ζώο τους εμφανίζεται ως ήδη στειρωμένο η ακόμη αστείρωτο στο ΕΜΖΣ. • Οι κηδεμόνες ενήλικων ζώων πρέπει να επιλέξουν ή την στείρωση, ή την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης & Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς)΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Εσείς καλά τα λέτε αλλά προσωπικά ο κτηνιατρός μου δεν πήρε εντολη γιατί ακομα όλα αυτά είναι στα λόγια και δεν έχει όπως και πολλοί άλλοι κτηνιατροι τον εξοπλισμό που πρέπει για να παίρνουν dna ζώων και ούτε υπάρχει σελίδα που να μπορείς να τα καταχωρίσεις,φτιάξτε όλα αυτά και να είστε σίγουροι πως όσοι από εμάς αγαπάμε τα ζώακια μας πραγματικα θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τις ζωουλες τους.Εγω όσους κτηνιάτρους ρώτησα μου είπανε πως δεν ξέρουνε ακόμα τίποτα.Οποτε φτιάξτε τα να τα κάνουμε.

    αναστασία 14/04/2024 22:10
  • Ακριβώς ο,τι λέει και το άλλο σχόλιο. Κι εγώ ρώτησα τον κτηνίατρο μας για να στείλω dna και μου είπε δεν κάνεις τίποτα. Θα τα πούμε πάλι τον Ιούνιο. Αυτή ήταν η απάντηση του.

    Παναγιωτης 15/04/2024 18:21
  • Ίσως καλυτερα να μαζέψουν τα αδέσποτα και μετά να γίνουν αυτά.

    Βαγγέλης 16/04/2024 09:46

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr