background img
banner
banner

Το άπλωμα της… ευτυχίας!!!

ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Λέγεται πως όταν η χαρά μοιράζεται, διπλασιάζεται. Κι εμείς λέμε ότι η ευτυχία όταν μοιράζεται απλώνεται παντού και ακουμπά τις ευαίσθητες χορδές όλων. Με αυτό το σύνθημα οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, άπλωσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά την «ευτυχία». Αφού εμπνεύστηκαν από τη δράση κι άλλων σχολείων, που κύριος καθοδηγητής ήταν ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης, η Α΄, η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη αρχικά συζήτησαν τι είναι ευτυχία κι έπειτα τη ζωγράφισαν σε λευκά μπλουζάκια, γράφοντας τα συνθήματα που τους εξέφραζαν.

Οι μαθητές της Α ΄τάξης συνεργάστηκαν με τις μαμάδες τους που τα βοήθησαν να ζωγραφίσουν την ευτυχία. «Τη Δευτέρα 1η Απριλίου, απλώσαμε την εξαιρετική μπουγάδα μας, με την ευχή, η ευτυχία να πάει παντού. Η παρουσίαση- γιορτή συμπληρώθηκε με μουσική και τραγούδια στην αυλή του σχολείου μας. Το άπλωμα δεν σταμάτησε εδώ. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη συμβολική αγορά των μπλουζών, θα διατεθούν στο Σύλλογο Φλόγα (γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια).

Έτσι δάσκαλοι, γονείς και μαθητές προσφέρουν ψήγματα ευτυχίας σε συνανθρώπους μας. Συγχαρητήρια στην κα Αλεξάνδρα Τσοκανά για την πρωτοβουλία, στην κ Φρόσω Προκοπίου και στην κ Λένια Κοντολάτη για τη συνεργασία και την όμορφη συγκινητική δράση. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της δράσης», αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου, Αναστασία Ευσταθίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr