background img
banner
banner

«Συναγερμός» για το Κτηματολόγιο σε δημότες αλλά και στον δήμο

ΠΛΗΘΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΕΠΕΞΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης των τρεχόντων προγραμμάτων του Κτηματολογίου για την Αιγιάλεια. Εκτός από τους ιδιώτες που έχουν μπει στη διαδικασία εξεύρεσης συμβολαίων, έκδοσης τοπογραφικών κ.λπ., στη… μάχη ρίχνεται και ο δήμος Αιγιαλείας, κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Τα δημοτικά ακίνητα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το δήμο Αιγιαλείας, είναι πάρα πολλά και η αρμόδια υπηρεσία σπεύδει να τα δηλώσει ώστε να τα κατοχυρώσει.

Έτσι, από πλευράς δημάρχου προχώρησε η διαδικασία ανάθεσης του έργου σε γραφεία πολιτικών μηχανικών, σε ένα για κάθε μία από τις έξι Δημοτικές Ενότητες.

Πλην όμως, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και δεν προχώρησε η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης του έργου. Στη συνέχεια υπήρξε πρόσκληση ενδιαφέροντος, διαδικασία που ολοκληρώθηκε προχθές, με μεγάλο αριθμό προσφορών, γεγονός που θα αποφέρει κέρδος στο δήμο καθώς του δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει την πιο συμφέρουσα προσφορά.

Οι παρατάσεις

Η διαδικασία ωστόσο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα, δεδομένου ότι οι καταληκτικές ημερομηνίες που υπάρχουν για τα δύο προγράμματα είναι 20 Αυγούστου για ιδιοκτησίες σε Αίγιο και κοινότητες και 30 Σεπτεμβρίου για τις ορεινές κοινότητες.

Βεβαίως στην πρώτη περίπτωση του Αιγίου έχει δοθεί μόλις μία παράταση και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα δοθούν κι άλλες διαδοχικά ως το τέλος του έτους.

Στην περίπτωση των ορεινών κοινοτήτων ωστόσο η 30ή Σεπτεμβρίου μάλλον θα είναι η καταληκτική, δεδομένου ότι ήδη έχουν δοθεί τρεις παρατάσεις και η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη περίπτωση οι αιτήσεις κατατίθενται στο Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου και στην δεύτερη στο αντίστοιχο της Πάτρας.

Εν τω μεταξύ, αυξημένη παρουσιάζεται μέσα στο καλοκαίρι η κίνηση σε γραφεία μηχανικών και δικηγόρων της περιοχής για την διεκπεραίωση της συγκέντρωσης των εγγράφων που χρειάζονται για την κατάθεση των αιτήσεων.

Η διαδικασία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, δεδομένου ότι στην περιοχή βρίσκονται και πολλοί κάτοχοι παραθεριστικών κατοικιών που σπεύδουν να τις δηλώσουν…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr