background img
banner
banner

Την 1η Σεπτέμβρη η κλήρωση των πρωταθλημάτων

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣΑ

Αναμένεται σε λίγες μέρες να δοθεί στα σωματεία και τα ΜΜΕ η νέα προκήρυξη της Ποδοσφαιρικής Ένωσης του νομού μας. Οι ημερομηνίες που θα ξεκινήσουν οι κατηγορίες, έχουν ήδη γίνει γνωστές και είναι 14-15/09 για την Α΄ κατηγορία 28-29/09 για τη Β΄ κατηγορία και 5-6/10 για την Γ΄ κατηγορία.

Από νωρίς η ΕΠΣΑ εξετάζει τις περιπτώσεις σωματείων που θα δηλώσουν ίδια έδρα ώστε να μπει κλειδάριθμος.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας, αν όλα πάνε καλά για την Δόξα Ελαιώνα, θα έχουμε στο γήπεδο Ροδιάς, τρεις γηπεδούχες ομάδες, που είναι: Φλόγα Ροδιάς, Απόλλων Αιγίου και Δόξα Ελαιώνα.
Και ενώ η Πάτρα θα διαθέτει φέτος ακόμα δυο γήπεδα, δεν θα λείψει και πάλι ο …συνωστισμός στα προγράμματα των σωματείων, αφού υποχρεωτικά θα έχουμε σε φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα και την Γ΄ κατηγορία.

Το κόστος για τα παράβολα συμμετοχής θα παραμένει στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή 240 ευρώ για την Α΄ κατηγορία, 190 για τη Β΄ και 120 για την Γ΄ κατηγορία.
Οι προπονητές στην Α΄ κατηγορία θα πρέπει να είναι κάτοχοι του διπλώματος UEFA B, ενώ θα περιμένουμε την απόφαση από την Συνέλευση της ΕΠΟ στο τέλος τρέχοντος, για να ξέρουμε τις απαιτήσεις προς τους προπονητές της Β΄ κατηγορίας.

Πρώτη σκέψη της ΕΠΣΑ που μάλλον και θα παραμείνει, είναι να πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων την 1η Σεπτέμβρη και μια βδομάδα αργότερα να γίνει ο αγώνας Σούπερ Καπ, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Θύελλα Π. και τον κυπελλούχο Ατρόμητο.

Μειώνεται ο αριθμός των αγώνων

Από την ΕΠΣ Αχαΐας είχε διαρρεύσει ότι μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, θα παίξουν μεταξύ τους οι πρώτοι 6 από κάθε όμιλο. Βλέποντας πολλούς τους αγώνες σε μια τέτοια περίπτωση, η Ένωση αλλάζει …πλώρη για να ανακοινώσει πως τελικά θα έρθουν αντιμέτωπες οι πρώτες 4άδες των δυο ομίλων. Μάλιστα έχει αποφασιστεί στην ΕΠΣΑ, να πάει με το ίδιο μοντέλο στην Α΄ κατηγορία και την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Με αυτό το σχέδιο, η Α΄ κατηγορία θα δώσει συνολικά 30-33 αγώνες, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και στη Β΄ κατηγορία.

Στην Α’ κατηγορία

Τα τέσσερα πρώτα σωματεία από κάθε Ομιλο στο τέλος της περιόδου, θα αγωνιστούν σε ένα νέο πρωτάθλημα (β’ φάση). Η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση θα ξεκινήσει με 0 βαθμούς. Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο (1ος, 2ος και 3ος) με τους βαθμούς που συγκέντρωσε ο 4ος και η διαφορά αυτή θα διαιρείται διά του 3. Η αλλαγή εδώ είναι ότι ο 1ος θα πριμοδοτηθεί με ΕΝΑΝ επιπλέον βαθμό.

Στη β’ φάση, οι ομάδες του ενός Ομίλου θα αγωνιστούν μόνο με τις ομάδες του άλλου Ομίλου σε πρωτάθλημα δύο γύρων και δεν θα μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα.
Τα τέσσερα πρώτα σωματεία της β’ φάσης θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες (γ’ φάση) με πλεονέκτημα έδρας των ομάδων που θα τερματίσουν ψηλότερα στη β’ φάση. Και στη γ’ φάση, η πρώτη ομάδα θα πριμοδοτηθεί με έναν επιπλέον βαθμό, ενώ θα είναι ίδιος ο τρόπος με τον οποίο θα προκύπτουν οι βαθμοί (αφαίρεση από τον τελευταίο και διαίρεση διά του 3).
Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

– Συνολικά από την Α’ Κατηγορία θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες. Αυτές που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-12 σε κάθε Ομιλο (συνολικά 16) θα αγωνιστούν σε ένα νέο πρωτάθλημα. Οι βαθμοί θα προκύψουν με τον ίδιο τρόπο, όπως και στην περίπτωση της ανόδου. Πάλι οι ομάδες του ενός Ομίλου, θα αγωνιστούν με τις ομάδες του άλλου σε πρωτάθλημα ενός γύρου. Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις υποβιβάζονται.

Στη Β΄ κατηγορία

Συνολικά θα ανέλθουν 5 ομάδες. Οι πρώτες από κάθε Ομιλο και αυτές που θα προκύψουν από τα πλέι οφ (θέσεις 2-5). Δηλαδή, τα σωματεία που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση και ένα που θα προκύψει από τον αγώνα νοκ άουτ ανάμεσα στους δεύτερους των πλέι οφ. Αναφορικά με τη Β’ και τη Γ’ Κατηγορία θα ακολουθήσει συμπληρωματική προκήρυξη, ενώ δεν αλλάζει τίποτα στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr