background img
banner
banner

Φόβοι για τα κρούσματα στην Αχαΐα

ΑΤΟΝΗΣΕ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Στα έξι ανέρχονταν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες Τρίτη στον νομό Αχαΐας τη στιγμή που σε όλη τη χώρα καταγραφόταν νέο αρνητικό ρεκόρ με 667 ανθρώπους να έχουν προσβληθεί από τον ιό, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Η χρήση μάσκας φαίνεται πως έχει ατονήσει στην Αιγιάλεια καθώς μετά την επιβεβλημένη χρήση της μόνο στα σημεία με συνωστισμό σε εξωτερικούς χώρους, περισσότεροι από τους πολίτες που κυκλοφορούν άφησαν τη… συνήθεια της μάσκας στην… προηγούμενη εβδομάδα.

Αντιθέτως, σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους η χρήση μάσκας τηρείται, είτε πρόκειται για καταστήματα, είτε για υπηρεσίες και επιχειρήσεις της Αιγιάλειας. Από τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες σε όλη τη χώρα, τα 250 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 125 στη Θεσσαλονίκη και 30 στη Βοιωτία. Επίσης, οκτώ άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται σε 528. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 87 ασθενείς.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού είχε καταγραφεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, όταν είχε ανακοινωθεί πως καταγράφηκαν 508 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων φέρνει την Αχαΐα κοντά στο «κόκκινο» που θα σημάνει επιπλέον περιορισμούς, με τη γειτονική Ηλεία χθες να μετρά 9 νέα κρούσματα και την Κορινθία 7.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr