background img
banner
banner

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη Δυτική Ελλάδα

61 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΧΘΕΣ- ΤΑ 30 ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ – ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ «ΝΟΣΗΣΕ» ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΒΕΡΙΝΟ

Εντείνεται η ανησυχία στην Αιγιάλεια για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ προβληματίζει η διασπορά σε κύκλους της Εκκλησίας. Χθες η φήμη ότι είναι θετικές στον ιό εννέα μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Βερίνο δεν επιβεβαιώθηκαν αν και πολλοί ταύτισαν την πληροφορία με το γεγονός ότι οι δύο Μητροπολίτες νυν κ. Ιερώνυμος και πρώην κ. Αμβρόσιος που είναι θετικοί στον covid, είχαν παραστεί στα ονομαστήρια της Ηγουμένης της Μονής, στις 5 Νοεμβρίου.

Οι φήμες ανέφεραν πως οι μοναχές εμφάνισαν συμπτώματα πριν λίγες ημέρες, έκαναν το τεστ και βρέθηκαν θετικές, ωστόσο το γεγονός δεν επιβεβαιώθηκε χθες από την Ιερά Μητρόπολη.
Σε ό,τι αφορά την κατανομή των κρουσμάτων ανά την επικράτεια, που χθες πανελλαδικά ξεπέρασαν τα 2.100, στη Δυτική Ελλάδα ανέρχονται σε 61 εκ των οποίων τα 30 στην Αχαΐα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 στην Ελλάδα ήταν χθες 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 1.165 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 400 (68.5% άνδρες). Από το σύνολο των 76403 κρουσμάτων, 4675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 19638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 80 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών). Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2104235 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 113.653 δείγματα.

Ο δήμαρχος εφιστά την προσοχή στους πολίτες

Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο και ειλικρινές ενδιαφέρον για την υγεία των πολιτών, που είναι το υπέρτατο αγαθό, ο δήμος Αιγιαλείας παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και έχει ήδη προχωρήσει τόσο στην εφαρμογή της τηλεργασίας στις υπηρεσίες του, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση δημοτών ανήμπορων να πραγματοποιήσουν απλές καθημερινές τους συναλλαγές.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, επισημαίνει: ΄΄Η Αιγιάλεια είναι μια από τις περιοχές της χώρας που συνεχίζουν να παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται «χαλαρά» το ενδεχόμενο διάδοσης του covid-19 στην περιοχή. Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος, εφιστά για μια ακόμη φορά την προσοχή στους δημότες κάθε ηλικίας, να μην ξεχνούν ποτέ να λαμβάνουν με ευλάβεια όλα τα προστατευτικά μέτρα, δηλαδή χρήση μάσκας παντού, τήρηση αποστάσεων, συχνό πλύσιμο χεριών και απολυμάνσεις επιφανειών και αντικειμένων΄΄.

«Οφείλουμε στους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας, να φερόμαστε υπεύθυνα και σοβαρά έναντι του επικίνδυνου εχθρού, που επιτίθεται χωρίς διακρίσεις και η διασπορά του είναι ταχύτατη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ζητώ από όλους τους συμπολίτες, υπομονή, σύνεση και ευθύνη, ώστε να περιορίσουμε τον κίνδυνο και να μειώσουμε τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού. Είμαστε πάντοτε δίπλα σε όλους ανεξαιρέτως, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, για να περάσουμε μαζί αυτή τη δύσκολη δοκιμασία», καταλήγει ο Δήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr