background img
banner
banner

Έσωσε ηλικιωμένη από τις φλόγες

ΉΡΩΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΗΣ Α.Ε. ΑΙΓΙΟΥ

Εκτός από την μεγάλη ποιότητα που διαθέτει σαν ποδοσφαιριστής, ο αρχηγός της ΑΕ Αιγίου Στέφανος Τριανταφύλλου, έχει καταθέσει στα τόσα γήπεδα που έχει αγωνιστεί εξαιρετικό χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο πως είναι αγαπητός στους συμπαίκτες και όλους όσους έχει βρεθεί αντίπαλος.

Για καλή τύχη μιας ηλικιωμένης κυρίας της οποίας το διαμέρισμα κοντά στα Ψηλά Αλώνια το πρωί της Δευτέρας είχε πάρει φωτιά (από ξεχασμένο φαγητό στην κουζίνα), ο Στέφανος Τριανταφύλλου απασχολούμενος σε παρακείμενο χώρο, αφού ειδοποίησε την πυροσβεστική, έψαχνε εναγωνίως τρόπο να ανέβει στο φλεγόμενο διαμέρισμα του 2ου ορόφου. Τρεμάμενη και αγχωμένη μια ένοικος, αφού βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το κλειδί στην πόρτα, έκανε στην άκρη να περάσει ο «φτερωτός» Στέφανος.

Τριανταφύλλου: ‘‘Δεν είχε αναπνοές και φοβόταν μήπως πέσει’’

Για το χρονικό της διάσωσης εξηγεί στο protionline.gr ο ίδιος ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής της Α.Ε. Αιγίου: «Πάνω απ’ όλα είμαι άνθρωπος, είμαι πατέρας, αγωνιούσα για το τι θα αντικρύσω, αν υπήρχαν στο διαμέρισμα παιδιά. Πριν αποφασίσω να εισβάλλω στο διαμέρισμα, είχα δει στο παράθυρο μια ανθρώπινη φιγούρα πίσω από τον πυκνό καπνό.»

Για το πώς κατάφερε να εισβάλλει στην κλειστή πόρτα του διαμερίσματος, ο Στέφανος θυμάται: «Η πόρτα ήταν κλειστή, δυσκολεύτηκα λίγο να την παραβιάσω …κλωτσώντας δυνατά. Δεν είχα μάσκα. Σήκωσα το γιακά στη μύτη και με βαθιά ανάσα έφτασα σε μια ανθρώπινη μορφή, που δεν μπορούσα να προσδιορίσω ακριβώς.
Βρήκα μια ηλικιωμένη κυρία που μου απάντησε ότι δεν υπήρχε άλλος στο διαμέρισμα, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή και μάλιστα δεν ήθελε να φύγει. Δεν είχε αναπνοές και φοβόταν μήπως πέσει.

Την έσυρα γρήγορα έξω, την παρέδωσα στους ενοίκους και συνήλθα με νερό. Όταν έφτασε η πυροσβεστική εγώ αποχωρούσα. Καταλαβαίνετε ότι όλα ήσαν θέμα χρόνου και πόσο λίγο απέχει σε μια πυρκαγιά, η ζωή από τον θάνατο.»

Για το ποια ήταν η ηθική του ικανοποίηση, ο Στέφανος Τριανταφύλλου είπε: «Το ότι έσωσα μια ζωή, είναι το μεγάλο ηθικό κέρδος για μένα και θα το ξανάκανε οποτεδήποτε χρειαζόταν, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής μου. ευτυχώς που δεν υπήρχαν μικρά παιδιά να δυσκολέψουν την προσπάθειά μου για τη διάσωση».

Η ανακοίνωση της ΑΕ Αιγίου: «Χαρά και υπερηφάνεια για ένα δικό μας παιδί»

Η ΑΕ Αιγίου δεν άφησε ασχολίαστη την ηρωική πράξη του αρχηγού της. Με πολλούς επαίνους από το παρελθόν, ο Στέφανος Τριανταφύλλου εισέπραξε για μια ακόμα φορά τα εύσημα από το ΔΣ του σωματείου της ΑΕ Αιγίου στην οποία αγωνίζεται: «Μόνο χαρά και υπερηφάνεια νιώθουμε για ένα δικό μας παιδί. Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί σε διαμέρισμα που είναι δίπλα από τον κήπο τον Υψηλών Αλωνιών έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας του. Ο αρχηγός της ομάδας μας Στέφανος Τριανταφύλλου που τυχαίως εργαζόταν σε κοντινή απόσταση, έτρεξε γρήγορα και με αυτοθυσία αφού έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος διέσωσε την ηλικιωμένη γυναίκα. Ως διοίκηση της ΑΕ Αιγίου σε συγχαίρουμε για αυτή την πράξη σου και είμαστε περήφανοι που είσαι μέλος της ομάδας μας!».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr