background img
banner
banner

Οι κεραυνοί… έβαλαν δύο φωτιές!

ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΖΗΡΙΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

 Το… ήσυχο από άποψη πυρκαγιών καλοκαίρι για την Αιγιάλεια φτάνει στο τέλος του, ωστόσο λίγο έλειψε χθες να ξεσπάσουν δύο φωτιές που, εάν… ξέφευγαν, θα δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα σε δασική περιοχή. Και δεν ήταν χέρι εμπρηστών αυτό που έθεσε χθες σε κίνδυνο την ορεινή δυτική Αιγιάλεια, αλλά η ίδια φύση, αφού εξαιτίας κεραυνών με διαφορά τρεισήμισι ωρών εκδηλώθηκαν δύο φωτιές στην Άνω Ζήρια που θα μπορούσαν να έχουν αλλοιώσει την γενική καλή εικόνα του καλοκαιριού…

Συγκεκριμένα, ήταν 7.00 το πρωί όταν στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου σήμανε «συναγερμός» καθώς υπήρξε ειδοποίηση για φωτιά στην περιοχή της Άνω Ζήριας, εκεί όπου υπάρχει πυκνό δάσος. Αμέσως στο σημείο βρέθηκαν επτά οχήματα της Υπηρεσίας με πεζοπόρα τμήματα όπου κατέστειλαν την φωτιά προτού πάρει διαστάσεις και ξεφύγει στο δάσος. Η εκτίμηση που έγινε ήταν πως ξέσπασε εξαιτίας κεραυνού, διότι το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο εκείνη την ώρα στην περιοχή. Συνολικά κάηκαν μόλις 200τ.μ. αφού η φωτιά περιορίστηκε αμέσως, χάρη και στην υγρασία που επικρατούσε αλλά και τους ήπιους ανέμους.

Και δεύτερη φωτιά με διαφορά τρεισήμισι ωρών

Δεν πρόλαβαν καλά – καλά τα πυροσβεστικά να φύγουν από το σημείο και στις 10.30 το πρωί σήμανε νέος… συναγερμός. Αυτή τη φορά, ο κεραυνός είχε «χτυπήσει» το σημείο «Προφήτης Ηλίας» κοντά στο Πυροφυλάκιο της Πυροσβεστικής στην Άνω Ζήρια. Νέα επιχείρηση στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου με επτά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα με την συμμετοχή της ΕΜΑΚ, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχε και η υδροφόρα του δήμου. Σε αυτή τη φωτιά κάηκε περίπου ένα στρέμμα.

΄΄Η χθεσινή μέρα ήταν έντονη και αποδεικνύει πως πρέπει να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα διότι ακόμη και εξαιτίας φαινομένων της φύσης, μπορεί να προκληθούν πυρκαγιές. Ευτυχώς, δράσαμε άμεσα και συντονισμένα και στις δύο περιπτώσεις η φωτιά δεν ξέφυγε΄΄, επισήμανε στo Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Ήσυχο, σε γενικές γραμμές, το καλοκαίρι

Στο ερώτημα γενικότερα πώς ήταν το φετινό καλοκαίρι για την Π.Υ. Αιγίου, ο διοικητής ανέφερε πως δεν υπήρξαν σοβαρά συμβάντα με μεγάλες φωτιές και ό,τι προέκυψε αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του. Παρόλα αυτά, τόνισε πως η αντιπυρική περίοδος ακόμη δεν έχει τελειώσει, αφού και φέτος τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου και πως η τοπική Υπηρεσία οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr