background img
banner
banner

Πληρώνουν κι απ’ την τσέπη τους…

Ο ΕΟΠΥΥ ΔΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανάστατοι παρουσιάζονται οι φαρμακοποιοί τής Αιγιάλειας, με αφορμή μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων (που υπήρχε με τους φαρμακοποιούς) εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, που τους αναγκάζει να βάζουν από την τσέπη τους τη διαφορά μεταξύ λιανικής τιμής πώλησης αναλώσιμων διαβητικών και αποζημίωσης που τελικά λαμβάνουν!

Επίσης, αφότου τροποποιήθηκε η σύμβαση μονομερώς, οι εξοφλήσεις των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ δεν γίνονται πλέον ανά μήνα σε φάρμακα και αναλώσιμα, αφού πληρώνεται ο κάθε φαρμακοποιός ξεχωριστά, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Για την πολιτική των περικοπών χωρίς λόγο, που επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση των φαρμακοποιών, καθώς και το ότι ο ασφαλιστικός φορέας έχει θεσπίσει αποζημίωση τιμών, που είναι κάτω από τις τιμές χονδρικής πώλησης, μίλησε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Ζήσης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του, τονίζοντας: ΄΄Δυστυχώς, όλα είναι εις βάρος τού φαρμακοποιού. Ο ΕΟΠΥΥ μας δίνει λιγότερα χρήματα για αναλώσιμα και καλούμαστε να καλύπτουμε την διαφορά από την τσέπη μας, αφού μας απαγορεύει να πάρουμε την διαφορά από τον ασφαλισμένο΄΄, τονίζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος και στην σύμβαση που υπεγράφη με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο… σε μία νύχτα στα τέλη του προηγούμενου έτους που ανάγκασε και τους υπόλοιπους να δεχθούν τις διατάξεις της. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών έφερε ως Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τις βελόνες για διαβητικούς που ενώ πωλούνται 15.90 ευρώ, τα φαρμακεία αποζημιώνονται με μόλις 9 ευρώ, ενώ στις ταινίες μέτρησης ζάχαρου που πωλούνται 22 ευρώ, η αποζημίωση είναι 19,50 ευρώ…

Απλήρωτοι για συνταγές που έχουν εκτελέσει από τον Μάρτιο…

Την ίδια στιγμή, οι φαρμακοποιοί παραμένουν απλήρωτοι για συνταγές που έχουν εκτελέσει και παρότι η σύμβαση προβλέπει να πληρώνονται μέσα σε διάστημα τριών μηνών, σήμερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ζήση δεν έχει εξοφληθεί σε όλους ο μήνας Μάρτιος… Κι αυτό ενώ τον Ιούλιο δεν τους είχε καταβληθεί ο Ιανουάριος, γεγονός που ώθησε αρκετούς συλλόγους στο να λάβουν αποφάσεις για αναστολή εκτέλεσης των συνταγών, ούτως ώστε να πιέσουν για να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

΄΄Αναμένουμε πλέον να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για τις πληρωμές΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ζήσης, τονίζοντας πως αυτό που προβληματίζει περισσότερο δεν είναι οι πληρωμές αλλά οι όροι της σύμβασης. Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Παρόλα αυτά, έκανε γνωστό πως ο Φ.Σ.Α. θα συμμετάσχει στο συμβούλιο του Πανελληνίου το μεθεπόμενο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και θα μεταφέρει τις θέσεις του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr