background img
banner
banner

Ξεφάντωσαν στο καρναβάλι της χαράς! | ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018 – ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΦΡΕΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ

Χρώματα, κέφι, χαρά, μουσική, χορό, ζωντάνια, σάτιρα… Όλα τα είχε το Παιδικό Καρναβάλι που διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία το πρωί της Κυριακής, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογος Εστίασης, Αναψυχής Αιγιάλειας και ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Ήταν μία μεγάλη υπαίθρια γιορτή που θα θυμούνται για πολύ καιρό, τόσο οι περισσότεροι από 2.000 καρναβαλιστές που έλαβαν μέρος όσο και οι πολυάριθμοι Αιγιώτες και επισκέπτες που το παρακολούθησαν!

Το… καραβάνι της χαράς ξεκίνησε από την πλατεία Αγ. Λαύρας περίπου στις 11.30 το πρωί. Παιδιά της Αιγιάλειας, είτε συνοδευόμενα από τους γονείς τους είτε μόνα τους τα μεγαλύτερα, παρέλασαν χορεύοντας στους τρελούς ρυθμούς τής αποκριάς, στην Κλ. Οικονόμου και την οδό Μητροπόλεως.

Το καρναβάλι άνοιξε ο επιβλητικός «Βασιλιάς Καρνάβαλος», ενώ ανάμεσα στα 23 γκρουπ, παρέλασαν ακόμη το άρμα «τρένο» και το σατυρικό «Ούτε τσίπας», ενώ την παρέλαση έκλεισαν οι αινιγματικές «μάσκες».

Τσούχτρες, τρένα, μάγοι και μαγειρέματα…

Το πρώτο γκρουπ που έκανε το πέρασμά του, ήταν οι «Μικροί επιστήμονες» της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., τα παιδιά που συμμετέχουν στα εργαστήρια, συνοδευόμενα από τις υπεύθυνες λειτουργίας. Στη συνέχεια, παρέλασαν τα χαριτωμένα «Σκιάχτρα παρδαλά με σπόρους από παλιά» της «Παραμυθούπολης», δίνοντας τη «σκυτάλη» στο 3ο Νηπιαγωγείο που ήταν τα «Φρικαντελίσιους σκουπίσματα». Το 1ο Δημοτικό είχε το γκρουπ «Σκεπτόμενοι παίκτες, όχι πιόνια;» και το 2ο Δημοτικό τα «Παιδιά των λουλουδιών». Το ερώτημα «αν το τρένο έρχεται στο Αίγιο», έθεσαν τα παιδιά 3ου Δημοτικού και 4ου Νηπιαγωγείου», ενώ το 4ο Δημοτικό παρουσίασε το επίκαιρο «Τρελομαγειρέματα». Παιδιά και γονείς του 5ου Δημοτικού χόρεψαν με πιζάμες στο γκρουπ «Κάποιος να μας ξυπνήσει», μέχρι οι δρόμοι να γεμίσουν με μαύρες στολές. Ήταν το 6ο Δημοτικό και το 11ο Νηπιαγωγείο με το γκρουπ «Οι μάγοι μετρούν τα άστρα». Στη συνέχεια το μαύρο έγινε άσπρο και οι τσούχτρες έκαναν την εμφάνισή τους στη στεριά. Ήταν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού και του 8ου Νηπιαγωγείου με το γκρουπ «Τσούχτρες». Μαζί τους και μία… όμορφη λουόμενη που προσπαθούσε να ξεφύγει από τις τσούχτρες που την καταδίωκαν…

Ακολούθως, έκαναν την εμφάνισή τους παιδιά και γονείς του 9ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείο με το «High Score», ενώ 10ο Δημοτικό, 5ο και 6ο Νηπιαγωγείο πέρασαν το μήνυμα «Αγαπώ τη ζωή… οδηγώ με προσοχή». Το Δημοτικό Κουλούρας παρουσίασε «Τα minions της Κουλούρας» και το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης την «Κορινθιακή τσούχτρα». Το Δημοτικό Σελιανιτίκων ήταν επίσης καυστικό και επίκαιρο με το «Κουρείον ο Αλέξης, δωρεάν κουρέματα μισθών, επιδομάτων και συντάξεων», για να συνεχίσει την παρέλαση το Δημοτικό Αβύθου προκαλώντας… «Μπάχαλο στο δρόμο». Οι δρόμοι γέμισαν χρώματα όταν πέρασαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου με το «Colour day», ενώ μνήμες ζωντάνεψε το 2ο Γυμνάσιο με το «Eighties teen». Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου ήταν «Harley Quinn and Joker», ενώ το ΕΠΑΛ παρουσίασε «Τα μαστόρια του ΕΠΑΛ». Τέλος η Σχολή Χορού «Ελεύθερη Έκφραση» Μαργιάννα Καρασαββίδου παρουσίασε τις «Πολύχρωμες καρδιές», η Φιλαθλητική Λέσχη τις «Τρελές ισορροπίες» και η Σχολή Χορού Λαπαναΐτης Γεώργιος τις «Μαριονέτες».

Κεφιού… συνέχεια στα Υψηλά Αλώνια

Η καρναβαλική πομπή κατέληξε στα Υψηλά Αλώνια με χορευτικές επιδείξεις από σχολές χορού, αθλητικούς συλλόγους και σχολεία, δίνοντας ξεχωριστό κέφι από την εξέδρα που είχε στηθεί. Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών συμμετοχής σε όλα τα γκρουπ από την καρναβαλική επιτροπή, στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική διοργάνωση, που κατάφερε να πλημμυρίσει χρώματα και φως την πόλη, χαρά και αισιοδοξία τους ανθρώπους της!!!

Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr