background img
banner
banner

500 και πλέον Αιγιαλείς στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία!

ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821… ΟΡΘΩΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Την δική της σημαντική αντιπροσώπευση στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας για την μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, είχε η Αιγιάλεια, χάρη στην μεγάλη κινητοποίηση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που δρομολόγησε οκτώ λεωφορεία από την περιοχή, τα οποία μετέφεραν δωρεάν Αιγιαλείς και Καλαβρυτινούς στο Σύνταγμα, διαδηλώνοντας μαζί με χιλιάδες κόσμου ότι «η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική».

Μάλιστα, ούτε ο άστατος καιρός στάθηκε ικανός να εμποδίσει τους Αιγιαλείς να κάνουν το χρέος τους απέναντι στην ελληνική ιστορία πολλών χιλιετηρίδων, καθώς εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, προκειμένου να μεταβούν (δωρεάν) οδικώς στην Αθήνα. Σχεδόν 500 άτομα κάθε ηλικίας συμμετείχαν σε αυτό το μεγάλο κομβόι, ενώνοντας τις φωνές τους με εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος η οποία… ντύθηκε στα «γαλανόλευκα»!

Έξι λεωφορεία από το Αίγιο, ένα από την Ακράτα και ένα από τα Καλάβρυτα, συνοδευόμενα από αρκετά Ι.Χ., αναχώρησαν το πρωί από την οδό Κανελλοπούλου (στο ύψος της Δ.Ο.Υ.), με τους Αιγιαλείς να ανταποκρίνονται (και με το παραπάνω) στο προσκλητήριο του Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής τής πομπής, έχοντας μάλιστα πάρει μαζί του και το λάβαρο της Επανάστασης του 1821 που είχε σηκώσει ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας!

Μαζί με τους εκατοντάδες λαϊκούς στην Αθήνα μετέβησαν και περί τους 50 ιερείς από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, δίνοντας βροντερό «παρών» σε αυτή την τιτάνεια προσπάθεια για την Μακεδονία!


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr