background img
banner
banner

Σημαντική ενημερωτική ημερίδα για τον ρόλο Πολιτείας-Γονέων και Εκπαίδευσης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας. Θέμα της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ήταν «Πολιτεία – Γονείς –Εκπαίδευση», με τους εισηγητές να δίνουν την πραγματική διάσταση της σημερινής κατάστασης αλλά και το πώς μπορεί να αλλάξει μέσω της συνεργασίας των εμπλεκόμενων.
Εισηγητές ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Δρ. Εγκληματολογίας, δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής κι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός. Την εκδήλωση συντόνισε η σχολική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αγαθή Ρογδάκη.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιγκρής αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα που ίδιος έχει ερευνήσει και αναδεικνύει και έχει να κάνει με τις διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα της σχολικής βίας στη χώρα, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιού, ώστε να αποτραπούν ακραίες συμπεριφορές. Όπως τόνισε, ΄΄για να προληφθεί μια μελλοντική έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων και της νεανικής βίας στο σχολικό περιβάλλον θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να μειωθεί η ανεργία των νέων, να ενσωματωθούν οι μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού, να στηριχθούν οι θεσμοί της οικογένειας και του σχολείου και να οικοδομηθεί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Μια δίκαιη και ανοιχτή κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους΄΄.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε βράβευση αριστούχων μαθητών και προσώπων για την προσφορά τους στην εκπαίδευση.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr