background img
banner
banner

«Έχασαν» τα ασφαλιστικά οι κάτοικοι της Αιγείρας

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟΥ ΧΥΤΑ

Απορρίφθηκαν τα  ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας εις βάρος του δήμου Αιγιαλείας για την κατάσταση στον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ Αιγείρας. Την ίδια στιγμή, το αδιέξοδο με την εναπόθεση των απορριμμάτων φαίνεται πως συνεχίζεται. Η συσσώρευση μεγάλου όγκου σκουπιδιών στους δρόμους, έχει δημιουργήσει μία ασφυκτική κατάσταση με τους πολίτες να δυσφορούν, ενώ την εμφάνισή τους αρχίζουν και  κάνουν… ταμπέλες πάνω στους σωρούς, από αγανακτισμένους πολίτες…

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν χθες. Στην ακροαματική διαδικασία, που κράτησε περίπου μισή ώρα, πήραν μέρος μόνο οι δικηγόροι και των δύο πλευρών που εκλήθησαν από την πρόεδρο να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, χωρίς ωστόσο να κληθούν οι μάρτυρες τόσο του δήμου που ήταν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος, όσο και τον κατοίκων που ήταν το μέλος της Επιτροπής Πολιτών Τριαντάφυλλος Οικονόμου.

Η απόφαση έγινε σήμερα γνωστή, ωστόσο, όπως φαίνεται δεν διαφοροποιεί και πολύ τα πράγματα, δεδομένου ότι οι κάτοικοι της Αιγείρας, όχι μόνο δεν πτοούνται αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις, αποκλείοντας καθημερινά τον χώρο του ΧΥΤΑ, ώστε να αποτρέψουν την ρίψη απορριμμάτων. Χθες, με μεγάλη ικανοποίηση δέχθηκαν επίσκεψη και συμπαράσταση όχι μόνο από κατοίκους της Αιγιάλειας αλλά και από το Δερβένι και τον σύλλογο “Ευ ζειν” των Ροζενών, δεδομένου ότι βιώνουν κι αυτοί το πρόβλημα εξαιτίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Συνάντηση με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως

Επίσης, χθες το πρωί, μέλη της επιτροπής αγώνα συναντήθηκαν με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκη και τον ενημέρωσαν για τον αγώνα τους. Όπως έκαναν γνωστό αργότερα, στάθηκε αλληλέγγυος και υποσχέθηκε η Μητρόπολη να βοηθήσει με το κύρος και την επιρροή της προς όλες τις κατευθύνσεις, για την εξεύρεση λύσης προς όφελος των κατοίκων.

Κοντέινερς για την προσωρινή αποθήκευση απορριμμάτων

Σημειώνεται ότι τα σκουπίδια συγκεντρώνονται για την ώρα, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή της Τέμενης. Μάλιστα, για τις ανάγκες της προσωρινής εναπόθεσής τους, έχουν τοποθετηθεί κοντέινερς στον χώρο. Την δαπάνη για τα κοντέινερς ενέκρινε στην συνεδρίαση της Τρίτης 6 Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αιγιαλείας, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου που της επιτρέπει να αποφασίζει αιτιολογημένα και για τις περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, την απόφαση του Περιφερειάρχη της Π.Δ.Ε. Απόστολου Κατσιφάρα, σύμφωνα με την οποία οι Δ.Ε. Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού του δήμου κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω αδυναμίας πλήρους αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά και Τεχνική Έκθεση για την παροχή της υπηρεσίας προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, αποφάσισε την έγκριση πραγματοποίησης της δαπάνης, διάθεσης της αντίστοιχης πίστωσης και της ανάθεσης της «παροχής υπηρεσίας προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων» στην εταιρεία «ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».

Η παροχή της υπηρεσίας προσωρινής αποθήκευσης γίνεται σε 15 εμπορευματοκιβώτια ανάλογης χωρητικότητας (25 έως 35 m3), τα οποία έχουν τοποθετηθεί στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας. Η παροχή υπηρεσίας θα καλύψει χρονικό διάστημα δύο μηνών περίπου από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 24.304 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2018.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr