background img
banner
banner

Έσπασαν τα… κοντέρ στις Πανελλαδικές

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Παρά την δυσκολία των θεμάτων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, οι μαθητές των Λυκείων της Αιγιάλειας, κατάφεραν και φέτος να ξεχωρίσουν και να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες που θα τους ανοίξουν τις πόρτες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ των 439 υποψηφίων, σχεδόν και από τα εννέα Λύκεια της Αιγιάλειας (επτά ΓΕΛ και δύο ΕΠΑΛ), υπήρξαν μαθητές που σημείωσαν εντυπωσιακές επιδόσεις, σκορπώντας χαρά και ικανοποίηση στις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς τους και κυρίως στους ίδιους που είδαν τους κόπους της σκληρής προετοιμασίας, να ανταμείβονται…

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής με την αποστολή και ανάρτηση των κωδικών των υποψηφίων στα Λύκεια και όχι των βαθμολογιών, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της κοινοτικής οδηγίας για τα προσωπικά δεδομένα που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των βαθμολογιών και των ονομάτων των εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το σκηνικό έτσι άλλαξε άρδην και δεν θύμιζε σε τίποτα την εικόνα που παρατηρείτο τέτοιες μέρες επί δεκαετίες, όταν παρέες φίλων συνωστίζονταν στα Λύκεια από όπου αποφοίτησαν, και περίμεναν με αγωνία να δουν πώς έγραψαν στις εξετάσεις.

Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας που τους διευθυντές των Λυκείων και των ΕΠΑΛ ήταν σαφής, «οι διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων», μη αφήνοντας άλλα περιθώρια στους διευθυντές της περιοχής, κάποιοι από τους οποίους παρότι είχαν αντίθετη άποψη, σεβάστηκαν την εντολή του υπουργείου. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Αιγίου Ηλία Ανδρέου στο Protionline.gr  ότι ΄΄πρόκειται για μία ακόμη κίνηση ισοπέδωσης των αξιών, στην λογική της μη αναγνώρισης της αξίας κάποιων για να μην νιώθουν μειονεκτικά κάποιοι άλλοι΄΄. ΄΄Θυσιάζουμε έτσι την ανάδειξη των μαθητών. Σε κανένα άλλο σύστημα εκπαίδευσης δεν υφίσταται απόκρυψη των αριστούχων΄΄, πρόσθεσε.

Ένα 4,5% βαθμολογήθηκε με άριστα

Από το υπουργείο Παιδείας, εκτός από τους… κωδικούς, δόθηκαν και τα στατιστικά δεδομένα των υποψηφίων. Η Νεοελληνική Γλώσσα φαίνεται ότι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με περίπου 15% των γραπτών κάτω από τη βάση και λίγο περισσότερο από το 1% να βαθμολογείται με άριστα. Στα Αρχαία Ελληνικά περίπου το 25% πήρε βαθμολογίες κάτω από τη βάση ενώ ποσοστό κοντά στο 4,5% βαθμολογήθηκε με άριστα.

Καλή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες των Λατινικών ενώ φαίνεται ότι στη θεωρητική κατεύθυνση η κατάσταση κινείται στο «συν-πλην» με πέρυσι, όπως έλεγαν εκπαιδευτικοί, καθώς οι βαθμολογίες είναι λίγο καλύτερες και οι θέσεις περισσότερες. Οι χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων στη θετική κατεύθυνση, ενώ πτωτική αναμένεται να είναι η τάση και σε περιζήτητες σχολές, ενδεχομένως και στις Ιατρικές.

Μοιράζονται το «μυστικό της επιτυχίας», αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους…

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, 18.796 μόρια

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, αρίστευσε στις Πανελλήνιες, συγκεντρώνοντας 18.796 μόρια. Ερωτηθείς από το Protionline.gr για το πώς κατάφερε να επιτύχει τόσο υψηλή βαθμολογία, είπε: ΄΄Η προετοιμασία μου ξεκίνησε ουσιαστικά από την Α΄ Λυκείου και κορυφώθηκε την φετινή χρονιά. Διάβασα αρκετά, ωστόσο προσπαθούσα να μην κουράζομαι υπερβολικά, γιατί αυτό μπορεί να είχε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί να διάβαζα και τέσσερις αλλά και οκτώ ώρες την ημέρα, ανάλογα με τα μαθήματα. Είχα συμβουλευτεί κι άλλα παιδιά που είχαν επιτύχει στις εξετάσεις, ώστε να ακολουθήσω τα σωστά βήματα΄΄. Αναφορικά με το εάν περίμενε να πιάσει τόσο υψηλές επιδόσεις, ανέφερε πως περίμενε να πάει καλά σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία καθώς έχει μία έφεση προς αυτά τα μαθήματα, δεν περίμενε όμως να πάει τόσο καλά στην Έκθεση. Όσο για το εάν στερήθηκε άλλες δραστηριότητες ανέφερε πως υπήρξαν Σαββατοκύριακα που δεν έβγαινε με τους φίλους του κυρίως τον τελευταίο μήνα, όμως σε γενικές γραμμές δεν εγκατέλειψε άλλες δραστηριότητές του. Επισήμανε τέλος πως ιδιαίτερη βοήθεια του παρείχε ο εκπαιδευτικός πατέρας του, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους γονείς του που του συμπαραστάθηκαν και τους καθηγητές του στο σχολείο και το φροντιστήριο που τον βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια! Όσο για το ποια σχολή σκέφτεται να δηλώσει, ανέφερε ότι τείνει προς Πολυτεχνείο χωρίς ωστόσο ακόμη να είναι απολύτως βέβαιος.

Μαρίνα Παπαγιαννοπούλου, 18.529 μόρια

Η Μαρίνα Παπαγιαννοπούλου από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συγκέντρωσε 18.529 μόρια. Όπως η ίδια αναφέρει στο Protionline.gr, ΄΄επρόκειτο για μία δύσκολη και απαιτητική χρόνια κατά τη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε να κάνω πολλές θυσίες στον… βωμό της επιτυχίας, όπως τον ελεύθερο χρόνο μου και τη προσωπική μου ζωή. Ήταν μια έντονη χρόνια με το άγχος, την κούραση και την πίεση να βρίσκονται στο απόγειό τους, αλλά παρ’ όλες αυτές τις δυσκολίες, η υπομονή, η επιμονή και το πείσμα να περάσω στην σχολή της επιλογής μου, στη Νομική Αθηνών, δημιούργησαν νέα αποθέματα ψυχής που με ώθησαν στο να συνεχίζω να αγωνίζομαι και να μένω αφοσιωμένη στον στόχο μου. Μόλις έμαθα τα αποτελέσματα ένιωσα ιδιαίτερα συγκινημένη και δικαιωμένη καθώς οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και πραγματοποιήθηκε το όνειρο μου να έχω την ευκαιρία να φοιτήσω στην σχολή της επιλογή μου΄΄. Ακόμη, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Θέλω να εκφράσω… χίλια ευχαριστώ στην οικογένειά μου που ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και πίστεψαν σε μένα καθώς και στο φροντιστήριό μου που μου χάρισε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να υλοποιήσω τους στόχους μου και που μου στάθηκαν σαν δεύτερη οικογένεια. Τέλος, κατά τη γνώμη μου, το μυστικό της επιτυχίας είναι διαφορετικό για τον καθένα εκείνο όμως που χρειάζεται είναι αφοσίωση και πίστη στις δυνατότητες του καθενός καθώς ο αγώνας είναι επίπονος και άλλο τόσο δύσκολη η πορεία για την επιτυχία και την επίτευξη των προσωπικών στόχων΄΄.

Ελένη Παπαχριστοπούλου, 18.414

Συγκεντρώνοντας 18.414 μόρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις, η Ελένη Παπαχριστοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, είναι λογικό να… ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, νιώθοντας δικαιωμένη από την προσπάθειά της. Όπως αναφέρει στο Protionline.gr, ΄΄η προσπάθειά μου είχε ξεκινήσει από πιο παλιά και μπορώ να πω πως είχα τις σωστές βάσεις. Οι Πανελλήνιες χρειάζονται όνειρο, προσήλωση στον στόχο, υπομονή κι επιμονή για την υλοποίησή του. Είναι πολύ βασικό να θέτουμε στόχους. Μέσα σε αυτή την πορεία της προετοιμασίας, μπορώ να πω πως υπήρξαν όμορφες δημιουργικές στιγμές, αλλά και απογοητεύσεις. Σίγουρα ήταν μία σκληρή δοκιμασία, η οποία, όπως φαίνεται, άξιζε τον κόπο΄΄. Σημειώνει ακόμη πως υπήρξε μία περίοδος μέσα στον χειμώνα που ενέτεινε την προσπάθειά της, η οποία κορυφώθηκε λίγο πριν τις εξετάσεις. ΄΄Στην προετοιμασία μου με βοήθησαν πολύ οι δικοί μου άνθρωποι που με στήριξαν και τους ευχαριστώ. Επίσης, ευχαριστώ το φροντιστήριο «Κωστάρας» και ιδίως την εκπαιδευτικό Ελένη Τερζή, καθώς και το φροντιστήριο «Βοϊδανίδης- Τζεβελέκας». Η Ελένη Παπαχριστοπούλου έχει αποφασίσει να δηλώσει ως πρώτη της επιλογή την Νομική.

Σπήλιος Χάρτζης, 18.333 μόρια

Ο Σπήλιος Χάρτζης από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συγκέντρωσε 18.333 μόρια, τονίζοντας πως η επιτυχία του στις εξετάσεις οφείλεται στον συνδυασμό πολλών παραγόντων. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε στο Protionline.gr, ΄΄ήταν η προσωπική θέληση και η προσήλωση στον στόχο, η σκληρή προετοιμασία και η σωστή καθοδήγηση από τους καθηγητές μου. Μπορώ να πω πως διάβασα αρκετά καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και πέρυσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια φρόντιζα να μην αφήνω κενά. Έβαλα τους στόχους μου σχετικά με το πώς θέλω να γράψω σε κάθε μάθημα και η προετοιμασία μου ήταν σκληρή, ωστόσο το αποτέλεσμα με δικαίωσε΄΄. Αναφορικά με το εάν αναγκάστηκε να στερηθεί άλλες δραστηριότητες, ο Σπήλιος Χάρτζης ανέφερε: ΄΄Είναι γεγονός ότι δεν έβγαινα έξω όσο συχνά θα ήθελα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έκανα άλλα πράγματα΄΄. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως επιθυμεί να εισαχθεί στην Νομική, προσθέτοντας: ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που με στήριξαν σε αυτό τον αγώνα και τους καθηγητές μου και από το σχολείο και από το φροντιστήριο.

Χαρά Παλληκαρίδη, 18.123

18.123 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει η Χαρά Παλληκαρίδη από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου. Ερωτηθείσα από το Protionline.gr για την… συνταγή της επιτυχίας, επισήμανε: ΄΄Αυτό που χρειάζεται κατά την γνώμη μου είναι εντατικό και μεθοδευμένο διάβασμα, προσήλωση στον στόχο και αποβολή του άγχους. Είναι πολύ βασικό για μένα ότι κατάφερα να προετοιμαστώ σωστά και να μπω στην αίθουσα να γράψω χωρίς άγχος. Γενικά, σε όλα μου τα σχολικά χρόνια, διάβασα αρκετά. Η εντατική προετοιμασία μου για τις εξετάσεις ξεκίνησε στην ουσία από πέρυσι, από την Β΄ Λυκείου και εντάθηκε φέτος. Όσο πλησίαζε ο καιρός των εξετάσεων προσπάθησα να είμαι ήρεμη και να πιστέψω στις δυνατότητές μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα΄΄. Να σημειωθεί πως η Χαρά Παλληκαρίδη έχει ως πρώτη επιλογή της την Νομική, στόχος που όπως φαίνεται από την βαθμολογία της, μπορεί να επιτευχθεί. ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την συνεχή στήριξη καθώς και τους καθηγητές μου στο σχολείο καθώς και το φροντιστήριο «Εξέλιξη» για την πολύτιμη βοήθειά τους΄΄.

Υποβολή των Μηχανογραφικών

Από την Πέμπτη 5 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.
Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Σημ. Επειδή δεν αναρτήθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων με τους βαθμούς τους στα Λύκεια, η προσπάθεια εντοπισμού υψηλόβαθμων υποψηφίων ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Σε περίπτωση που επιθυμούν κι άλλοι αριστούχοι να μοιραστούν το… μυστικό της επιτυχίας τους, μπορούν να κάνουν γνωστά τα στοιχεία τους στο Protionline.gr.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr