background img
banner
banner

Κάτοικος Ακράτας ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης!

Η ανακοίνωση της διοίκησης απομένει για να αποτελέσει και επίσημα ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης μέλος της Ακράτας BC για τη νέα περίοδο! Ο “Γκίζο” (στη φωτό με τον Χρήστο Σπηλιωτόπουλο) παραμένει κάτοικος Αιγιάλειας μετακομίζοντας στα ανατολικά, ισχυροποιώντας σε μεγάλο βαθμό την “κιτρινόμαυρη” ομάδα με την παρουσία του. Τα σχόλια για την αξία αλλά και τον χαρακτήρα του 35χρονου πάουερ – σέντερ περιττεύουν. Ένας παίκτης “μηχανή” παραγωγής πόντων και ριμπάουντ που το απέδειξε και πέρυσι στον Κεραυνό Αιγίου, μετρώντας σε 22 αγώνες 412 πόντους (18,7 μ.ο.) με 19 τρίποντα!

Γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1983 στην Αθήνα και έχει ύψος 2,02μ. Η καταγωγή του είναι από τη Χαλκίδα και ανδρώθηκε από μικρός στην ΑΓΕΧ, κάνοντας μεγάλες εμφανίσεις στην Α2 από νεαρή ηλικία. Από το 2005 έως το 2007 είχε θητεία στον Απόλλωνα Πατρών, με τον οποίο έπαιξε για πρώτη φορά στην Α1, ενώ παρέμεινε στα μεγάλα σαλόνια για μία ακόμη διετία με την Ολύμπια Λάρισας και το Αιγάλεω. Ακολούθησε μια τριετία στην ΑΕΚ (αποτέλεσε τρίτο σκόρερ της ομάδας τη χρονιά που ανέβηκε Α1 με 320 πόντους μαζεύοντας παράλληλα και 163 ριμπάουντ), με στάση για έναν χρόνο στην ΑΕΚ Άργους και άλλη μία στον Αρκαδικό με τον οποίο ήταν πρώτος σκόρερ στην Α2 με 18 πόντους ανά παιχνίδι!

Στη συνέχεια για δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Εθνικού Πειραιώς όπου είχε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα της Α2. Την περίοδο 2016-17 ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και του Αίολου Αστακού με τον οποίο έφτασε στα πλέι οφ ανόδου στην Α1. Εχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική παίδων στη Σλοβενία το 1999 και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών της Λιθουανίας το 2002.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr