background img
banner
banner

“Αιγιάλεια: Ες φυτείαν αμπέλων εστίν επιτήδεια”

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ LEADER ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Σε υποβολή πρότασης/ αίτησης χρηματοδότησης στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER CLLD 2014-2020 της ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΑΕ, προχωρά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας, με σκοπό ένταξης στο Μέτρο 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ – ΠΑΑ 2014-2020, Υπομέτρο 19.2 «Στήριξη Υλοποίησης Δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/ LEADER)» (για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα) για τη Δράση 19.2.4.4. «Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Σχετική απόφαση ελήφθη στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. την περασμένη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου όπου τα μέλη έκαναν ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση της προέδρου Μαρίας Παπαχριστοπούλου.
Το ποσό για το οποίο θα αιτηθεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι 50.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για δύο κύκλους υλοποίησης 2019-2020, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της Αιγιάλειας, μέσα από την αξιοποίηση της διαχρονικής αμπελοκαλλιέργειας, του αμπελοοινικού τομέα, της γαστρονομίας, των προϊόντων, των τοπίων και του πολιτισμού της περιοχής. Βάσει της πρόσκλησης, ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της πράξης (έργου), όπως περιγράφηκε, στο πρόγραμμα, ορίζεται η σημερινή 21η Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η αίτηση στήριξης και όλα τα δικαιολογητικά/έγγραφα υποβάλλονται στην ΟΤΔ ΑΧΑΪΑ Α.Ε.- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ (ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.), εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στήριξης.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση

Με τίτλο «Ες φυτείαν αμπέλων εστίν επιτήδεια», η πρόταση περιλαμβάνει δράσεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της Αιγιάλειας, μέσα από την αξιοποίηση της διαχρονικής αμπελοκαλλιέργειας, του αμπελοοινικού τομέα, της γαστρονομίας, των προϊόντων, των αμπελοοινικών τοπίων και του πολιτισμού της περιοχής. Οι κατηγορίες δράσεων αφορούν ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε σημεία αμπελοοινικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικές δράσεις, σεμινάρια, ημερίδες, γευσιγνωσίες κ.ά., πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με αμπελοοινικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.ά., δράσεις ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, αμπέλι και κρασί, τόπος και πολιτισμός. Σημεία υλοποίησης των δράσεων: Σημεία αμπελοοινικού ενδιαφέροντος (αμπελώνες, οινοποιεία, μουσεία και συλλογές, σταφιδαποθήκες κ.ά.). Σημεία ιστορικού/ πολιτιστικού/ περιβαλλοντικού/ θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Χωριά και περιοχές στην ενδοχώρα και τα ορεινά της περιοχής. Διάφορα άλλα εμβληματικά σημεία της περιοχής.

Η κατανομή προϋπολογισμού θα είναι σχεδόν ισόποση για τα δύο έτη, ανάλογα με την κατηγορία δράσεων: θερινές δράσεις και φεστιβάλ, με παράλληλο στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την αξιοποίηση σχετικών δρώμενων (π.χ. Φεστιβάλ Οινοξένεια) αλλά και αμπελοοινικών δράσεων (τρύγος και οινοποίηση), χειμερινές-εαρινές δράσεις (μη τουριστικές εποχές), με στόχο τη διαρκή προσπάθεια καθιέρωσης της αμπελοοινικής ταυτότητας της Αιγιάλειας μέσω δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, γεύσης και πολιτισμού.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr