background img
banner
banner

Άναψαν “πράσινο” οι δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

ΟΔΗΓΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥΣ

Συνεδρίασε  το μεσημέρι της Πέμπτης , το Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας του Νομού Αχαΐας, για τη λήψη απόφασης, για την επανέναρξη εργασιών στο ΧΥΤΑ Παπανικολούς, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωσε τον εργολάβο.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου, δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, παρουσίασε τα γεγονότα στα άλλα τέσσερα μέλη του Δ.Σ. που παραβρέθηκαν, Γιώργος Λαζουράς και Δημήτρης Χουλιάρας από τα Καλάβρυτα, Γιώργος Ντίνος και Δημήτρης Μπούρδος από την Αιγιάλεια. Μάλιστα φάνηκε αισιόδοξος ότι το έργο σύντομα, με την ίδια Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων , εφόσον και ο εργολάβος είχε ζητήσει εγκαίρως παράταση εργασιών.

Με την πρόταση του δημάρχου Αιγιάλειας συντάχθηκαν οι εκπρόσωποι των Καλαβρύτων, ενώ Ντίνος και Μπούρδος καταψήφισαν. Μάλιστα ο Γιώργος Ντίνος κατέβασε τη δική του πρόταση, να δοθεί προτεραιότητα στις αδειοδοτήσεις για το ΧΥΤΑ της Αιγείρας και μετά το συμβούλιο να ασχοληθεί με την Παπανικολού.

Ο δήμαρχος απέρριψε την πρόταση λέγοντας ότι η αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Αιγείρας είναι θέμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τον ίδιο να έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Ο Δημήτρης Μπούρδος με τη σειρά του, ρώτησε αν η Περιφέρεια μπορεί να τροποποιήσει τον υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ, στον οποίο η Παπανικολού αναφέρεται ως Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών και εφόσον έλαβε θετική απάντηση από τον Παναγόπουλο, καταψήφισε την πρόταση. Είναι φανερό ότι οι δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν το ΧΥΤΑ Παπανικολούς, που αν η Διαχειριστική Προγραμμάτων της Περιφέρειας αποδεχτεί το αίτημα για συνέχιση των εργασιών με την ίδια ΑΕΠΟ, τότε το έργο που είχε φτάσει στο 60% πριν τη διακοπή του τον Απρίλιο του 2015, μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr