background img
banner
banner

«Από το γάμο στο διαζύγιο;»

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει για το καλοκαίρι 2018 την κωμωδία του Ζωρζ Φευντώ «Από το γάμο στο διαζύγιο;» που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα: «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη». Η παράσταση ανεβαίνει στο Αίγιο, αύριο Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς».

Η παράσταση  οργανώνεται γύρω από τα δύο αυτά διαφορετικά ζευγάρια, που τα υποδύονται οι ίδιοι ηθοποιοί. Οργανώνεται με έναν καταιγιστικό ρυθμό χιούμορ, μουσικής και χορογραφίας.

Στο πρώτο μονόπρακτο, «Ο παρ’ ολίγον θάνατος της πεθεράς» ο σύζυγος γυρνάει από ένα πάρτι μεταμφιεσμένων, αργά στο σπίτι του και επαινεί το στήθος της μεταμφιεσμένης «Αμφιτρίτης». Αυτό είναι αρκετό για να ξεσπάσει ανάμεσα σε αυτόν και τη γυναίκα του ένας καυγάς περί του ωραιότερου στήθους. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έρχεται και η είδηση μες τα μαύρα μεσάνυχτα ότι πέθανε η πεθερά του.

Στο δεύτερο μονόπρακτο, «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη», ο σύζυγος, κατασκευαστής πορσελάνινων δοχείων νυκτός περιμένει σπίτι του έναν προμηθευτή του Στρατού, ευελπιστώντας σε μια μεγάλη παραγγελία δοχείων νυκτός για το Στρατό. Η γυναίκα του βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας επειδή ο γιος τους έχει δυσκοιλιότητα και δε θέλει να πάρει το καθαρτικό σιρόπι. Επειδή θεωρεί ότι ο σύζυγός της αδιαφορεί για την υγεία του παιδιού τους, «συμμαχεί» με τον καλεσμένο τους και τον βάζει να πιει το καθαρτικό ώστε να παραδειγματίσει τον μπέμπη. Ο σύζυγος προσπαθεί να προστατέψει τον καλεσμένο του και η σύζυγός του έξαλλη του επιτίθεται, λέγοντας ότι δεν αξίζει να προστατεύει έναν γνωστό «κερατά». Η πιθανή συμφωνία ματαιώνεται και ο σύζυγος εγκαταλείπει το σπίτι.

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Πρωταγωνιστούν: ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Μαζί τους ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ. Μετάφραση: ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΥ. Σκηνοθεσία: ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ, βοηθός σκηνοθέτη: ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΚΑΡΑΘΥΜΙΟΥ, σκηνικά – κοστούμια: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, επιμέλεια κίνησης -χορογραφίες: ΚΙΚΗ ΜΠΑΚΑ, πρωτότυπη μουσική: ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, φωτισμοί: MAKΗΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr