background img
banner
banner

Εργοτάξια σε Συμπολιτεία και Ερινεό!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Σε απέραντο… εργοτάξιο μετατρέπεται το επόμενο διάστημα η Δυτική Αιγιάλεια, καθώς ξεκινούν σημαντικά μικρά ή και μεγαλύτερα τεχνικά έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα σε πολλά σημεία, δίνοντας ταυτόχρονα λύσεις σε θέματα που αφορούν των δημοτών. Τα έργα έχουν να κάνουν κυρίως με τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, αποστραγγιστικές παρεμβάσεις και προστατευτικά τοιχία και εκτείνονται στην Παλαιά Εθνική Οδό, στις ορεινές αλλά και στις παραθαλάσσιες κοινότητες.
΄΄Πρόκειται συνολικά για έξι εργολαβίες που θα εκτελεστούν άμεσα καθώς τις επόμενες ημέρες, για συγκεκριμένα έργα αναμένεται η εγκατάσταση των τεχνικών συνεργείων΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο αντιδήμαρχος Συμπολιτείας – Ερινεού Μιχάλης Κυριακόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την δρομολόγηση των σχετικά μικρών αλλά σημαντικών παρεμβάσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά έργα θα εκτελεστούν ταυτόχρονα στην εν λόγω περιοχή, αποκαθιστώντας προβλήματα που είχαν καταγραφεί αλλά και λειτουργώντας προληπτικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Θα καλυφθούν από δημοτικούς πόρους

Σημειώνεται ακόμη ότι τα έργα αυτά θα καλυφθούν από δημοτικούς πόρους, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος. Συγκεκριμένα, τα έργα που ξεκινούν έχουν να κάνουν με κατασκευή προστατευτικών τοιχίων και τσιμεντόστρωση στον Ν. Ερινεό, προστατευτικό τοιχίο και τσιμεντόστρωση δρόμου στο Σαλμενίκο, τσιμεντόστρωση στο Δαμακίνι, ασφαλτόστρωση κεντρικού δρόμου στις Καμάρες, ενώ ασφαλτικά έργα θα εκτελεστούν και στην Τοπική Κοινότητα Ζήριας, με την κάλυψη συγκεκριμένων τμημάτων.

Ταυτόχρονα, δύο μεγάλα έργα προωθούνται για την Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας. Το ένα έχει να κάνει με αποχετευτικό έργο στην παραλία Σελιανιτίκων, από το ύψος του κατηφορικού δρόμου που ξεκινά από την αγορά των Σελιανιτίκων μέχρι το Τρίγωνο, με σκοπό την απορροή των ομβρίων υδάτων. Επίσης, στο ίδιο τμήμα θα γίνει και ασφαλτόστρωση. Το άλλο έργο θα εκτελεστεί σε τμήμα της Π.Ε.Ο. στο ύψος του πρώην δημαρχείου Συμπολιτείας, από την στροφή του Αγ. Κωνσταντίνου και μέχρι το βενζινάδικο και περιλαμβάνει διαμόρφωση πεζοδρομίου από την μία πλευρά και διαπλάτυνση του δρόμου με σωληνωτό από την άλλη. Ταυτόχρονα, προβλέπεται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μετέπειτα εγκατάσταση καλλωπιστικού φωτισμού.

Προβλέπονται ακόμη μικρά τεχνικά έργα σε διάφορα χωριά, όπως η αποπεράτωση της πλατείας στο Βερίνο, η δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης δρόμου στο Μάγειρα και το μεγάλο τεχνικό έργο απορροής ομβρίων υδάτων στο Γκραίκα. Ακόμη, δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης στην πλατεία των Νεραντζιών κοντά στην εκκλησία, έργο στο δημοτικό κτίριο Ζήριας με αντικατάσταση σκεπής και άλλες παρεμβάσεις, αποκατάσταση αγροτικού δρόμου με τσιμέντο στον Άγιο Κωνσταντίνο. Μία ακόμη παρέμβαση πρόκειται να γίνει στο κάτω μέρος του δημοτικού πάρκινγκ Αβύθου, πίσω από το κατάστημα «Maritimo» και αφορά αποστραγγιστικό έργο. Επίσης, πρόκειται να γίνει ασφαλτόστρωση σε μεγάλο τμήμα του Λόγγου, ενώ μικρές παρεμβάσεις προβλέπονται σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες. Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι έπονται και παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 26η και στην 28α Επαρχιακή Οδό με αποκατάσταση οδοστρώματος και τοιχία αντιστήριξης.

Σημαντικό το έργο της ΔΕΥΑΑ στην περιοχή

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στις σημαντικές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΑ στην Δυτική Αιγιάλεια, επιλύοντας χρόνια προβλήματα. Έργα όπως είναι η μεγάλη γεώτρηση της Ροδοδάφνης, οι παρεμβάσεις στα δίκτυα με μειωτές πίεσης και σε δεξαμενές, με συντηρήσεις δεξαμενών, περιφράξεις για προστασία, καθαρισμούς και μικροεπεκτάσεις δικτύων. ΄΄Έχουν επιλυθεί προβλήματα ετών σε περιοχές όπως στην Ζήρια, τις Καμάρες, τη Ροδοδάφνη, το Πανόραμα και στον ορεινό όγκο. Πραγματικά, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την συνεργασία με την ΔΕΥΑΑ και με την αποτελεσματικότητά της΄΄, σημείωσε ο κ. Κυριακόπουλος, κάνοντας γνωστό ότι παραμένουν κάποια προβλήματα σε ορεινές κοινότητες, ωστόσο και εκεί προγραμματίζονται κάποιες παρεμβάσεις ώστε να επιλυθούν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr