background img
banner
banner

Κατολισθήσεις σε… καμένα και μη

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Δεν… έφταναν οι κατολισθήσεις στις καμένες περιοχές, έρχονται κι άλλες να προστεθούν στα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία, οι πρωτοφανείς εξάρσεις της οποίας δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αντίδρασης. Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου έκλεισε η Π.Ε.Ο., τμήμα της Ολυμπίας Οδού ενώ από πτώση φερτών υλικών έκλεισε και η επαρχιακή οδός προς Βερίνο.

Νωρίς το απόγευμα και εξαιτίας της έντονης και παρατεταμένης νεροποντής, χώματα και πέτρες κατέληξαν στο οδόστρωμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Μετοχίου στον Ελαιώνα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στo Protionline.gr  ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄τα φερτά υλικά ήταν μεν λιγότερα από τις προηγούμενες φορές, ωστόσο για προληπτικούς κυρίως λόγους, ο δρόμος έκλεισε και έγινε η γνωστή εκτροπή των αυτοκινήτων μέσα από τα Ζαχλωρίτικα΄΄.

Επιπλέον, επίσης για λόγους πρόληψης στην Ολυμπία Οδό ίσχυσε προληπτική αμφιδρόμηση, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος σε περίπτωση κατολίσθησης. Αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Πατρών-Κορίνθου γινόταν μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

΄΄Σε γενικές γραμμές σημειώθηκαν μεν προβλήματα αλλά όχι στην έκταση προηγούμενων κυμάτων κακοκαιρίας. Είμαστε υπ’ ατμόν και δραστηριοποιούμαστε σε κάθε σημείο΄΄, σημείωσε ακόμη ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η απόφαση για την αμφιδρόμηση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στην περιοχή της Αιγιάλειας και πιθανών κατολισθήσεων.

Στο μεταξύ, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα, διεκόπη εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη διαδημοτική οδό που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας με το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων.

Το βουνό «κατέβασε» πάνω από τη Λάκκα

Την ίδια στιγμή, κατολισθητικό φαινόμενο σημειώθηκε και στον δρόμο προς Γρηγόρι, Βερίνο και συγκεκριμένα πάνω από την Λάκκα με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστός. ΄΄Κατολίσθηση σημειώθηκε και στη Δυτική Αιγιάλεια παρότι το σημείο αυτό δεν έχει πληγεί από φωτιά. Ο εν λόγω δρόμος είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας, ωστόσο σαν δήμος και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια, στείλαμε μηχάνημα για να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα. Η διαδικασία καθαρισμού του δρόμου θα συνεχιστεί και σήμερα΄΄, ανέφερε ο κ. Καραΐσκος.

Έως και το βράδυ της Τρίτης 28/11 πάντως η κακοκαιρία συνεχιζόταν με βροχή που έφτασε στην Αιγιάλεια τα 50 χιλιοστά νερού και με ισχυρές ριπές ανέμων… Από σήμερα αναμένεται βελτίωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr