background img
banner
banner

Κρατάει χρόνια αυτή η “κολόνια”

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ;

Τελικά το ΚΙΝΑΛ έδωσε τη στήριξή του στον Περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα, παρά τις αντιρρήσεις στελεχών του, που βλέπουν πρώτο πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να “κλείνει” το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα ο Αποστόλης περιμένει να μάθει ποιον θα έχει αντίπαλό του, για να καθορίσει τη στάση του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.
————–
Ωστόσο, το τοπίο για το αντίπαλο δέος παραμένει θολό, αφού η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιον θα στηρίξει. Αρχικά ήταν ο Γιώργος Κοντογιάννης από την Ηλεία το φαβορί, όμως όσοι βλέπουν μακρύτερα από τα τοπικά στελέχη στο νομό Αχαΐας έβαλαν στο τραπέζι, το όνομα του πρώην υφυπουργού Άμυνας επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Η υποψηφιότητα του Κώστα Σπηλιόπουλου που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει “κόψει γέφυρες” με το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά, άρχισε να κερδίζει έδαφος, μέχρι που έγινε η συνάντηση Μητσοτάκη με το γιο του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, παρουσία του βουλευτή Αχαΐας της Ν/Δ, Ιάσονα Φωτήλα.

Ο Βουλευτής για τον οποίο, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια όταν είχε έρθει στην Πάτρα, πρότεινε στο Μητσοτάκη τον Ηλία Στεφανόπουλο, αφού ο πρόεδρος είχε ζητήσει ονόματα που θα μπορούσαν να κερδίσουν τον Κατσιφάρα. “Έπρεπε να είχαμε τέσσερις σαν το Φωτήλα” είχε πει η Σπυράκη, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εκτίμηση που χαίρει ο Αχαιός Βουλευτής, από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
————
Εφόσον όμως ο Στεφανόπουλος δεν ανταποκριθεί, που είναι πολύ πιθανό, αφού ο 50χρονος δικηγόρος από την Πάτρα είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική σκηνή, τότε το “μπαλάκι” επιστρέφει πάλι στον Σπηλιόπουλο, που έχει λόγους να πιστεύει ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να κερδίσει στις εκλογές για την Περιφέρεια, τον Κατσιφάρα.
————–
Οι δύο άνδρες έχουν προϋπηρεσία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως Αντινομάρχες και γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον. Ο Σπηλιόπουλος πιστεύει ότι αν έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, γιατί τον βλέπουν με θετικό μάτι πολλοί νεοδημοκράτες, με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Ανδρέα Μαζαράκη, τότε θα καταφέρει να πάρει μαζί του και το μισό ΠΑΣΟΚ, που δεν θέλει τον Κατσιφάρα.
Το ίδιο πιστεύει βεβαίως και ο Αποστόλης, πως πολλοί νεοδημοκράτες θα τον ψηφίσουν επειδή ο Κώστας δεν είναι βέρος νεοδημοκράτης.
————
Κατσιφάρας και Σπηλιόπουλος, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις τα τελευταία χρόνια και η αναμέτρηση για την Περιφέρεια σίγουρα θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από οποιαδήποτε άλλη.
Ανάμεσα σε αυτό το σενάριο υπάρχει βεβαίως και ο έτερος βουλευτής της Ν/Δ στο νομό Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, που είναι αντιπολίτευση σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αν όμως οι εθνικές εκλογές πάνε για το Σεπτέμβριο του 2019, ίσως θα θελήσει να ξαναδοκιμάσει απέναντι στον Κατσιφάρα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΣΤΙΓΜΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr