background img
banner
banner

Κλειστό ακόμη το Κοινωνικό Φροντιστήριο

΄΄ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ΄΄ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εκτός λειτουργίας παραμένει το Κοινωνικό Φροντιστήριο, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπευθύνου λειτουργίας του, έχουν προσφερθεί να διδάξουν δωρεάν, συνολικά οκτώ καθηγητές. Με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη διευθετηθεί το θέμα του φύλακα των εγκαταστάσεων την ώρα λειτουργία του φροντιστηρίου, ο κ. Παπαβραμόπουλος καταγγέλλει την στάση του δήμου, κατηγορώντας τους υπευθύνους για αδράνεια.
Όπως αναφέρει, ΄΄παρά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γονιών να στείλουν τα παιδιά τους να βοηθηθούν από το Κοινωνικό Φροντιστήριο και παρότι με μεγάλη προσπάθεια βρήκαμε 7-8 εθελοντές, δεν έχουμε την ανάλογη υποστήριξη από τον δήμο και δεν γνωρίζουμε πού οφείλεται αυτό…΄΄.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προ ημερών συνάντηση του κ. Παπαβραμόπουλου και συνεργατών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τον δήμο είχε εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, υπεύθυνος και για το προσωπικό, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο οποίος είχε συμφωνήσει με την λειτουργία του Φροντιστηρίου, μεταφέροντας και την βούληση του δημάρχου να στηρίξει την προσπάθεια.

Μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς φύλακα

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr , ο κ. Παπαγιαννακόπουλος επανέλαβε πως ο δήμος στηρίζει την προσπάθεια, διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις του 2ου ΓΕΛ για την λειτουργία του, καθώς και λειτουργικά έξοδα όπως χαρτιά, μελάνια, ρεύμα κ.ο.κ. Αναφορικά με την φύλαξη, ξεκαθάρισε πως ούτε τα πρωινά σχολεία διαθέτουν πλέον σχολικούς φύλακες, δεδομένου ότι αυτοί έχουν μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες του δήμου. Τόνισε ακόμη το γεγονός ότι τα πρωινά σχολεία ανοίγουν και κλείνουν διευθυντές και καθαρίστριες και πως αυτό θα μπορούσε να γίνει και με το Κοινωνικό Φροντιστήριο που λειτουργεί απογευματινές ώρες.
Όσο για το αίτημα που είχε εκφραστεί από τον υπεύθυνο του φροντιστηρίου για να εξασφαλιστούν κάποια χρήματα για τους διδάσκοντες, ώστε να υπάρχει κίνητρο για να προσφέρουν πολλοί τις υπηρεσίες τους, ο αντιδήμαρχος είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα μιλάμε για Κοινωνικό Φροντιστήριο, ξεκαθαρίζοντας πως και η λύση του προγράμματος που πρότεινε ο υπεύθυνος του Κ.Φ. δεν είναι εφικτή και πως σε κανέναν άλλο δήμο δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω προγράμματος για αντίστοιχη δομή, προγράμματα που άλλωστε χειρίζονται οι Περιφέρειες και όχι οι δήμοι… ΄΄Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο όπως πρέπει…΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr