background img
banner
banner

“Χειρουργικές” παρεμβάσεις στην Αιγείρα

ΑΙΓΙΑΛΟΣ Η ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία το προηγούμενο διάστημα, με κυριότερο την “βομβαρδισμένη” παραλία της Αιγείρας, που έπεσε και αυτή θύμα της διάβρωσης των ακτών, καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έργων, Δημήτρη Φιλιππάτο, η παραλιακή ζώνη της περιοχής, στην οποία είχε στο παρελθόν κατασκευαστεί κράσπεδο και το οποίο κατέρρευσε, ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δηλαδή είναι αιγιαλός.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος να μην μπορεί να παρέμβει με τεχνικά έργα, όπως θα ήθελε, αφού η Κτηματική δεν δίνει “πράσινο φως” για παρεμβάσεις που θα λύσουν το πρόβλημα.
Το μόνο που κατάφερε η δημοτική αρχή, ήταν να κηρυχτεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και με επιχείρημα τη διάσωση των παραθαλάσσιων κατοικιών να παρέμβει “πυροσβεστικά” και μόνο.

Για τον σκοπό αυτό, θα διατεθούν 40.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης, ενώ 10.000 ευρώ και 20.000 ευρώ θα διατεθούν για τις παραλίες Πλατάνου και Διακοπτού αντίστοιχα, για την άρση της επικινδυνότητας και μόνο, εν όψει τουριστικής περιόδου.

Ωστόσο, η αντιδημαρχία Έργων, προωθεί τεχνικό δελτίο με αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και θα επιχειρήσει να πετύχει έμμεση αδειοδότηση, αφού ιδιοκτήτης της παραλίας είναι άλλος.

Στόχος είναι η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος στις παραλίες της Αιγιάλειας που κινδυνεύουν περισσότερο από τη διάβρωση, εφόσον βέβαια και ο ιδιοκτήτης, δηλαδή η Κτηματική Υπηρεσία, το επιτρέψει, με τον σύμβουλο του δήμου και πρώην διευθυντή της, Γιάννη Μπακλέση, να έχει αλλεπάλληλα ραντεβού για να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα για την Αιγείρα πρωτίστως, αλλά και για άλλα σημεία που χρήζουν παρέμβασης


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr