background img
banner
banner

Ο Χρήστος Γούτος στην Ένωση Γονέων

«ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»

Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, είχε συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αιγιάλειας.

Τόσο από τον Πρόεδρό της κ. Μένιο Κουτρόπουλο, όσο και από το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο, ενημερώθηκε για τις προτεραιότητας, αλλά και τις κείμενες αλλαγές στο Λύκειο όπως και στο σύστημα των Πανελλαδικών.

Ανάμεσα στα εκκρεμή τοπικά ζητήματα, ο κ. Γούτος άκουσε με προσοχή το αίτημα για ανέγερση του νέου 2ου ΓΕΛ Αιγίου, αλλά και την ανακατασκευή της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Επίσης,  θέματα ασφάλειας των μαθητών, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης (δίπλα από την ΠΕΟ).

Για τα παραπάνω, αλλά και για πολλά άλλα λειτουργικά θέματα των σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας, ο κ.Γούτος δήλωσε: «Οι γονείς, είναι ένα με μας. Μιλάμε ως γονείς προς γονείς κι έτσι  πάντα θα μιλάμε και θα συνεργαζόμαστε μαζί τους αύριο στον Δήμο. 

Τόσο το αίτημα του 2ου ΓΕΛ όσο και του 1ου Γυμνασίου, η Ένωση θα πρέπει να νιώθει σιγουριά με μας στη Δημοτική Αρχή, αφού στελέχη της παράταξής μας είναι αυτά που έκαναν τα πρώτα βήματα (κατά το παρελθόν) και πιστεύουν πολύ στην ολοκλήρωση των στόχων αυτών.

Στους άμεσους προγραμματικούς μας στόχους είναι:

  • Έκδοση Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας και Στατικής Επάρκειας σε όσα σχολικά κτίρια δεν διαθέτουν.
  • Αγορά νέου εξοπλισμού, ανάλογα τις ανάγκες των σχολείων , μέσω των Σχολικών Επιτροπών.
  • Ανάδειξη ειδικών προσανατολισμών και ικανοτήτων, Μαθητικών Τμημάτων ή Μαθητών, μέσω του Δήμου (λογοτεχνία, ποίηση, ρομποτική, τέχνες κ.ά.) με διοργανώσεις και οικονομική κάλυψη μετακινήσεων σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς ή στο εξωτερικό.
  • Ισόρροπη χρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων, με βάση υπαρκτές ανάγκες και όχι κοινότυπους κανόνες – Έκτακτες χρηματοδοτήσεις, μέσω των Σχολικών Επιτροπών.
  • Ετήσια εκδήλωση διακρίσεων για Συλλόγους Γονέων, Μαθητές και Εκπαιδευτικούς.
  • Στήριξη εκδηλώσεων της Ένωσης Γονέων (Καρανβάλι κ.ά.).
  • Θέσπιση «Συμβουλίου Μαθητών Αιγιάλειας», με παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Ενίσχυση κάθε αθλητικής μαθητικής διοργάνωσης (σκάκι κ.ά).

Αυτά και πολλά ακόμα θα κάνουμε για τα σχολεία μας και τα παιδιά μας. Τους το χρωστάμε…»


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr