background img
banner
banner

Προσφέροντας αγάπη και αλληλεγγύη

ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘’ΠΙΣΤΟ’’ ΕΔΩ ΚΑΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ

Το αίσθημα της θρησκευτικής ευλάβειας που κυριαρχεί στις ψυχές των ανθρώπων τις γιορτινές μέρες, και φέρνει αντιμέτωπους με τα προβλήματα της κοινωνίας και δημιουργεί μία έντονη ανάγκη για προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Το ‘’Κελάρι της Αγάπης’’ με στόχο την συμπαράσταση στον πλησίον, ανέκαθεν πρόσφερε απλόχερα την αγάπη του σε όποιον είχε ανάγκη. Έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ανακούφιση του πόνου των απόρων, εργάζεται σκληρά καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, αναδεικνύοντας την αληθινή αξία της αλληλεγγύης.

11 χρόνια προσφοράς

Το ‘’Κελάρι της Αγάπης’’ στεγάζεται επί τις οδού Π. Χαραλάμπους 10 και διανέμει τρόφιμα πρώτης ανάγκης, όπως γάλα, ζάχαρη, όσπρια, φρυγανιές, τοματοπολτό, μακαρόνια, ρύζι, τυρί, κατεψυγμένο κοτόπουλο κ.α., σε μέλη της κοινωνίας του Αιγίου που είναι ‘’βυθισμένα’’ στην φτώχια. Η αλληλέγγυα αυτή δομή εγκαινιάστηκε τον Μάρτη του 2008 με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Υπεύθυνος για την διανομή της σίτισης είναι ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης, π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ενώ το συντονισμό αναλαμβάνουν ο π. Στυλιανός Καπράλος και η πρεσβυτέρα Μαρία Καπράλου. Στην διοικούσα επιτροπή ανήκει και η κ. Βασιλική Κούσκουρη.

‘’Το Κελάρι της Αγάπης εγκαινιάστηκε το 2008 και αποτέλεσε έμπνευση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου που προέβλεπε την ‘’καταιγίδα’’ της κρίσης να πλησιάζει. Η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ήταν από τις πρώτες που δημιούργησαν δομή διανομής τροφίμων. ‘’, ανέφερε χαρακτηριστικά στo “protionline.gr” ο π. Στυλιανός Καπράλος.

Καθημερινά κοντά στον πλησίον

Η διανομή τροφίμων από το ‘’Κελάρι της Αγάπης’’ πραγματοποιείται καθημερινά και αφορά κυρίως τους απόρους που έχουν άμεση ανάγκη. Αντίθετα, η παροχή σίτισης για το γενικό κοινό γίνεται κάθε δύο μήνες. ‘’Πριν ενάμιση χρόνο μοιράζαμε τρόφιμα μια-δυο φορές το μήνα, όμως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τώρα πραγματοποιούμε γενική σίτιση κάθε δύο μήνες. Προσπαθούμε, όμως, πάντα να προσφέρουμε τρόφιμα σε όσους έχουν μεγάλη ανάγκη και να τα παραδίδουμε μέσα στην ημέρα. Γι’ αυτό παραμένουμε καθημερινά ανοιχτοί από τις 10-12 π.μ.’’, συνέχισε ο π. Στυλιανός Καπράλος.

Οι δωρητές του ‘’Κελαριού της Αγάπης’’

Η προσφορά τροφίμων από δωρητές αποτελεί πολύτιμη στήριξη στις δραστηριότητες της δομής και στην συνέχιση του κοινωνικού έργου της. Όπως, τόνισε και ο π. Στυλιανός: ‘’Τα τρόφιμα παρέχονται από μεμονωμένα άτομα, αλλά και από την συνεισφορά τους στα καλάθια των σούπερ μάρκετ. Τα τρόφιμα που συγκεντρωθούν, τα παραλαμβάνουμε εμείς αργότερα και τα διανέμουμε. Ορισμένα σούπερ μάρκετ μας δίνουν και κοντοληγμένα προϊόντα, τα οποία μοιράζονται άμεσα. Σε εορταστικές περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, συνεργαζόμαστε και με τον Δήμο Αιγιαλείας, από τον οποίο δεχόμαστε επιπλέον άτομα που έχουν ανάγκη. Πολύ σημαντική είναι, ακόμα, η αρωγή από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης του ΤΕΒΑ.’’ Μάλιστα, για την διανομή των τροφίμων το ‘’Κελάρι της Αγάπης’’ στηρίζεται και σε εθελοντές που βοηθούν, ώστε ο κόσμος να μην περιμένει πολύ και να μην ταλαιπωρείται.

‘’Χείρα βοηθείας’’ σε 578 οικογένειες

Στα 11 χρόνιας ενεργής προσφοράς, η κοινωνική δομή του ‘’Κελαριού της Αγάπης’’ έχει καταφέρει να αποτελέσει ‘’φάρο ελπίδας’’ στους έχοντες ανάγκη. Αυτό αποδεικνύεται και από το μεγάλο ποσοστό των σιτιζομένων, ο οποίος μέχρι στιγμής φτάνει τις 578 οικογένειες. Σύμφωνα με το π. Στυλιανό Καπράλου: “Πριν από 11 χρόνια ξεκινήσαμε με 180 οικογένειες, μετά από δυο χρόνια φτάσαμε τις 220. Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε 450, ενώ σήμερα παρέχουμε σίτιση σε 578 οικογένειες. Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης δώσαμε τρόφιμα σε 430 οικογένειες και σε όσους άλλους είχαν ανάγκη”.
Η κοινωνική προσφορά του ‘’Κελαριού της Αγάπης’’ είναι αδιαμφισβήτητη, αφού προσφέρει πάντα την αγάπη και την στήριξή της στους άπορους πολίτες του Αιγίου. Σε ανθρώπους, που όπως λέει και ο π. Στυλιανός, είναι άνθρωποι που έχασαν την περιουσία τους σε μία δύσκολη στιγμή, άνθρωποι που ζουν κοντά μας, στον δήμο μας, άνθρωποι αξιοπρεπείς που πρέπει να βοηθήσουμε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr