background img
banner
banner

Εντός της εβδομάδας… φως για Οπτική

ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Καθοριστικής σημασίας είναι η εβδομάδα που διανύουμε για το μέλλον του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας του Παραρτήματος Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών πλέον, όπως ονομάζεται μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Η μορφή που θα πάρει το Παράρτημα από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι απόρροια των προθέσεων του υπουργού Παιδείας καθώς και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου που αποτελεί τη νέα διοικητική του «κεφαλή». Εκτιμάται δε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει υπάρξει φως…

Την Παρασκευή επρόκειτο να επισκεφθεί για πρώτη φορά το Παράρτημα η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου κάτι που δεν έγινε λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας και η πρύτανης πρόκειται να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί για τη λειτουργία των δύο Τμημάτων που λειτουργούν στο Παράρτημα, την Φυσικοθεραπεία και την Οπτική.

Είναι δεδομένο ότι οι τοπικοί φορείς, οι πρόεδροι και οι καθηγητές των δύο Τμημάτων πρόκειται να της θέσουν το θέμα της διατήρησης της Οπτικής και Οπτομετρίας, του Τμήματος που, ως γνωστόν, με βάση το νομοσχέδιο για την αναδιάταξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ψηφίστηκε στη Βουλή, καταργείται. Οι προσπάθειες ακόμη εστιάζουν στην διατήρηση της Οπτικής και Οπτομετρίας ως κατεύθυνση της Σχολής Επιστήμης Υλικών, αφού δεν υπάρχει προοπτική για παραμονή του Τμήματος ως έχει σήμερα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, που συμπληρωματικά στο νομοσχέδιο κατέθεσαν τροπολογία ζητώντας διατήρηση της Οπτικής και Οπτομετρίας, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, ανέφεραν πως άπτεται της θέλησης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, μεταφέροντας την θετική βούληση του υπουργού, ο οποίος ανέμενε την σχετική εισήγηση από την διοικητική αρχή του Πανεπιστημίου. Όπως και να έχει, η τελική απόφαση ανήκει στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ωστόσο είναι βασικό η πρυτανική αρχή να επιθυμεί την διατήρηση της ύπαρξης της Οπτικής έστω και σαν κατεύθυνση.

Τμήματα Οινολογίας και Ραδιολογίας διετούς φοίτησης

Από πλευράς δήμου Αιγιαλείας πάντως έχει υποβληθεί στο υπουργείο Παιδείας και το αίτημα για εγκατάσταση και λειτουργία στο τοπικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου, Σχολής Διετούς Φοίτησης. Ο προσανατολισμός είναι λειτουργία Τμήματος Οινολογίας και Ραδιολογίας με πρόκριμα στο πρώτο, λόγω της σχέσης του αντικειμένου με την περιοχή.

Σημειώνεται ότι και στην συνάντηση που είχε γίνει στο υπουργείο με την συσταθείσα επιτροπή του δήμου και βουλευτές, ο υπουργός είχε παροτρύνει τον δήμο να διεκδικήσει την έδρα της διοίκησης της διετούς φοίτησης, που σημαίνει ότι πέραν από τα τμήματα ΤΕΙ που γίνονται πανεπιστημιακά εφόσον παραμείνουν ή παραμείνει κάποιο από αυτά ή αν δεν αντικατασταθεί να προκύψει ενίσχυση του Παραρτήματος με Τμήματα διετούς φοίτησης. Όπως αναφέρεται στην σχετική εισήγηση του δήμου, ΄΄είναι Τμήματα που μπορούν να εξυπηρετηθούν στην περιοχή μας και με τις κτιριακές υποδομές και μπορούν να συνδεθούν με την τοπική οικονομία΄΄. Στην περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα, τα τμήματα θα λειτουργήσουν από το προσεχές φθινόπωρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr