background img
banner
banner

«Θα λειτουργήσουμε για το καλό του τόπου χωρίς ανταλλάγματα»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΟΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αποφασισμένοι να λειτουργήσουν ως μία συμπαγής ομάδα υποστηρικτικά στον επικεφαλής του συνδυασμού και τους εκλεγμένους του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής οι υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου.

Στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, πραγματοποιήθηκε εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, και των λόγων που χάθηκε η δημαρχία, με τον αρχηγό να χαράσσει την στρατηγική που θα ακολουθήσει η παράταξη από εδώ και στο εξής…

Μιλώντας στα στελέχη του «Αιγιάλεια Αύριο», ο κ. Γούτος ανέφερε τους λόγους που ο συνδυασμός, παρότι ήρθε πρώτος στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αιγιάλεια, με ποσοστό 34,26%, δεν κατάφερε να πάρει με το μέρος του την πλειοψηφία των ψηφοφόρων των άλλων συνδυασμών στην τελική αναμέτρηση κι έτσι έχασε τις εκλογές.

Αναφέρθηκε στην απώλεια ψήφων μέσα στο Αίγιο, τονίζοντας πως και η αποχή έπαιξε το ρόλο της, πολύ περισσότερο όμως οι ψήφοι των άλλων συνδυασμών. ΄΄Απ’ ό,τι φάνηκε, οι συγκροτημένοι, αυτοί που πήγαιναν με «γραμμή» απέναντί μας, λειτούργησαν εναντίον μας και τα κατάφεραν. Και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η τρίτη παράταξη λειτούργησε υποστηρικτικά στην πρώτη΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γούτος, με σαφείς αιχμές προς την παράταξη της κ. Ψυχράμη.

«Δεν έγιναν λάθη»!

Παρατήρησε επίσης πως ακόμη και ομοϊδεάτες του, προερχόμενοι δηλαδή από τον χώρο της Ν.Δ. και παρότι το ψηφοδέλτιό του δεν ήταν κομματικό κάτι που ξεκαθάρισε από την αρχή, τράβηξαν αντίθετη κατεύθυνση… ΄΄Αν με ρωτήσετε για το εάν έγιναν λάθη, τολμώ να πω πως «όχι, δεν έγιναν λάθη».
Εμείς κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, κάναμε έναν έντιμο και ειλικρινή αγώνα, δεν υποσχεθήκαμε, δεν τάξαμε, δεν λειτουργήσαμε παραπλανητικά. Ενδεχομένως μας πουν ότι υπάρχει κάτι που δεν πράξαμε, όχι όμως ότι κάναμε λάθη΄΄, υπογράμμισε ο κ. Γούτος.

Απέναντι σε καθετί που δεν είναι προς όφελος της Αιγιάλειας

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, λέγοντας: ΄΄Σήμερα, μας κάλεσε ο νέος δήμαρχος, ο οποίος μας μετέφερε πως θα κινηθεί με πνεύμα συνεργασίας. Αυτό δεν μας βρήκε αντίθετους. Προσωπικά, ανέφερα πως στα θετικά θα μας βρει δίπλα του. Σε περίπτωση όμως που διαπιστώσουμε ότι η πολιτική του δεν είναι η ενδεδειγμένη, δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία μας και δεν κινείται στην κατεύθυνση που θα ωφελήσει το δήμο και τους δημότες μας, θα μας βρει απέναντί του. Δεν έχουμε σκοπό να ασκήσουμε… αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θα λειτουργήσουμε για το καλό του τόπου χωρίς ανταλλάγματα.
Όμως, εάν δεν συμφωνούμε κι εάν διαπιστώσουμε παραλείψεις, θα εναντιωθούμε, θα καταγγείλουμε και θα καταψηφίσουμε. Μας στήριξε τόσος κόσμος, δεν μπορούμε να τον προδώσουμε και να αλλάξουμε τη γραμμή μας΄΄.

Ο κ. Γούτος παρατήρησε πως ήδη στο δήμο ξεκίνησαν κάποιες συμμαχίες, σημειώνοντας πως περιμένει με… αγωνία να δει την κατανομή των θέσεων. Τόνισε ακόμη πως σε προσωπικό επίπεδο δεν έχει κάποια πικρία, ενώ στάθηκε στη καλή συνεργασία με τους υποψηφίους του συνδυασμού του και τα στελέχη της παράταξής του, επισημαίνοντας:
΄΄Είμαι πολύ ικανοποιημένος από όλους και με χαροποιεί η διαπίστωσή μου ότι από το 1998 που παρακολουθώ την αυτοδιοίκηση, δεν έχω ξανασυναντήσει ομάδα τόσο δυνατή και συμπαγή σαν τη δική μας. Προτείνω να κάνουμε συναντήσεις όλοι μαζί τουλάχιστον μία φορά το χρόνο΄΄.

Τοποθετήσεις στελεχών

Ακολούθησαν τοποθετήσεις στελεχών της παράταξης, με τον έμπειρο της αυτοδιοίκησης Γιάννη Θεοφανόπουλο να συμβουλεύει τους εκλεγμένους να μην… πέσουν στην παγίδα αποδεχόμενοι έμμισθες θέσεις, γιατί είναι βέβαιο πως θα επωμιστούν τις συνέπειες της αποτυχίας, την οποία προέβλεψε. Ανοιχτή αμφισβήτηση υπήρξε για το κατά πόσο η νέα δημοτική αρχή θα τα καταφέρει με το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων, με τον κ. Γούτο να λέει πως στην ουσία ο κ. Καλογερόπουλος, παρότι έκανε και ειδική εκδήλωση και σποτ υποσχόμενος οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων, δεν έχει να προτείνει πλέον κάτι καινούριο, κινούμενος αναλόγως με την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Παναγόπουλου…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr