background img
banner
banner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Η φωνή της Αιγιάλειας στη Βουλή

Η Αιγιάλεια διαθέτει μια νέα και δυναμική υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για την Πολιτικό Μηχανικό Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία ως γνωστόν κατάγεται από τις Καμάρες και το Αίγιο από την πλευρά της μητέρας της, με μεγάλο αριθμό συγγενικών προσώπων και στις δύο αυτές περιοχές, όπως φάνηκε και από τα πρόσφατα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της, στο κέντρο του Αιγίου (Κλεομένους Οικονόμου 4-6, τηλ. 2691-02 11 09). Συζητάμε με την κυρία Αλεξοπούλου για την υποψηφιότητά της και τον ρόλο της στην πολιτική σκηνή, ο οποίος ξεπερνάει τα όρια της Αχαΐας, κατ’ επιλογήν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυρία Αλεξοπούλου, ανήκετε στη νέα γενιά πολιτικών. Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα και τι θα προσφέρει αυτή η ανανέωση στους πολίτες;
Το πολιτικό σύστημα ανανεώνεται ως αποτέλεσμα των υγιών αντανακλαστικών μιας κοινωνίας. Είναι φυσικά καθήκον των πολιτικών ηγεσιών να διευκολύνουν τη διαδικασία της ανανέωσης και η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται για άλλη μια φορά πρωτοπόρος σε αυτό το καθήκον, με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είστε και εσείς προϊόν μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, καθώς ανήκετε στα 43 στελέχη από όλη την Ελλάδα, τα οποία επελέγησαν ανάμεσα σε περίπου 5.600 υποψηφίους, κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης, από ειδική ομάδα που συνέστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό συνεπάγεται αυξημένο ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή, δεν νομίζετε;
Πράγματι, είναι τεράστια η τιμή και η ευθύνη που μου δημιουργεί η επιλογή μου ανάμεσα στα 43 νέα στελέχη. Μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι θα ανταποκριθώ πλήρως, ακόμα και στον αυξημένο ρόλο που λέτε, εφόσον οι συμπολίτες μας μου εμπιστευθούν τον έναν από τους τρεις σταυρούς που δικαιούμαστε την Κυριακή, εκλέγοντάς με Βουλευτή Αχαΐας.

Η επαφή που έχετε με τους πολίτες της Αχαΐας, εν όψει της προκήρυξης εκλογών, ξεκίνησε πολύ νωρίς. Η ένταξή σας στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., δικαίωσε αυτή την πρωτοβουλία σας και ποια είναι τα μηνύματα που αποκομίσατε όλο αυτό το διάστημα;
Η επαφή μου με τους συμπολίτες μου στην Αχαΐα πράγματι ξεκινάει από πολύ νωρίς, αλλά όχι μόνο από τον Αύγουστο του 2018 που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να διεκδικήσω μια θέση στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Εργαζόμενη 21 χρόνια τώρα στον ιδιωτικό τομέα, εκ φύσεως του επαγγέλματος που εξασκώ, βρίσκομαι συχνά σε κάθε γωνιά του νομού μας και γνωρίζω τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες από πρώτο χέρι.

Στις ευρωεκλογές, στείλατε το δικό σας μήνυμα, που ομολογουμένως ξάφνιασε για την ευρηματικότητά του. Έχετε αξιολογήσει πώς κρίθηκε αυτή η κίνηση από τους πολίτες;
Έχει κριθεί πολύ θετικά. Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας, η οποία περιελάμβανε πολλαπλές δράσεις κατά τα πρότυπα των αμερικανικών εκλογών, ήταν να συνδράμουμε στην ενίσχυση της συμμετοχής στις Ευρωεκλογές, γιατί τα μηνύματα που λαμβάναμε με τους συνεργάτες μου από όλον τον νομό, ήταν ότι η αποχή θα ήταν αυξημένη. Διαλέξαμε εμένα ως κεντρικό πρόσωπο, αλλά η πολιτική ουσία ήταν το μήνυμα ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, δηλαδή όλοι στις κάλπες. Ελπίζω ότι συμβάλαμε κάπως στην αύξηση της συμμετοχής, που πράγματι στην Αχαΐα ήταν αρκετές μονάδες μεγαλύτερη από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Είστε δραστήρια γυναίκα και επιχειρείτε με επιτυχία σε έναν κλάδο, τον κατασκευαστικό, ο οποίος ανδροκρατείται. Πιστεύετε πως μία γυναικεία εκπροσώπηση στη Βουλή, θα προσφέρει περισσότερα στην Αχαΐα;
Πράγματι εργάζομαι σε έναν πολύ δύσκολο και ανδροκρατούμενο τομέα, αλλά ό,τι έχω καταφέρει το πέτυχα με τις δικές μου δυνάμεις και, πάντα, με τη βοήθεια του Θεού. Δεν ζήτησα ποτέ ειδική μεταχείριση λόγω του νεαρού της ηλικίας μου, ούτε επειδή είμαι γυναίκα. Έχω ξαναπεί ότι στο ψηφοδέλτιό μας έχουμε 12 ικανά και άξια στελέχη, 6 γυναίκες και 6 άνδρες, από τους οποίους αναμένεται να εκλεγούν 3 ή 4. Έχοντας λοιπόν να επιλέξει ανάμεσα σε 12 ικανούς εκπροσώπους του, ο νομός μας όντως θα ωφεληθεί και από τουλάχιστον μία γυναικεία παρουσία. Το ποιος ακριβώς θα εκλεγεί, όμως, είναι απόφαση των συμπολιτών μας και μόνο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχουμε δει στην Αιγιάλεια. Μπορείτε να ανταποκριθείτε στη διεκδίκηση των αιτημάτων της περιοχής, εφόσον εκλεγείτε και η Νέα Δημοκρατία γίνει Κυβέρνηση;
Η οικογένειά μου από την πλευρά της μητέρας μου ζει και εργάζεται στην Αιγιάλεια, έχω πολλούς συγγενείς και φίλους εδώ από τα παιδικά μου χρόνια, μεγάλο μέρος των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων στην Αχαΐα διεξάγεται στην περιοχή, επομένως ναι, γνωρίζω τα ζητήματα που την απασχολούν και θα είμαι πρωταγωνίστρια στην αντιμετώπισή τους μέσα από τη Βουλή, αν οι συμπατριώτες μας με εκλέξουν.

Ο αρχηγός σας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να πολιτευτεί και στην Αχαΐα. Γιατί νομίζετε ότι διάλεξε το νομό μας και ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε τον νομό Αχαΐας ως μία από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θέτει υποψηφιότητα, επειδή η παράταξή μας θέλει να δείξει την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο νομός μας. Αποτελεί εξαιρετική τιμή για το ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας να ηγείται ο ίδιος ο Πρόεδρος. Αναμένουμε ότι η παρουσία του θα αυξήσει την εκλογική δύναμη της παράταξης, αλλά και την προσοχή που θα απολαμβάνει η Αχαΐα στην επόμενη κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες της Αχαΐας, εν όψει των εκλογών της Κυριακής;
Πρώτα από όλα, πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε, όποιο κόμμα και αν προτιμάει ο καθένας. Οι εκλογές καθορίζουν το μέλλον της πατρίδας μας και δεν πρέπει να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Δεύτερον, προτείνω στους συμπατριώτες μας να διαβάσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και, ακόμα και αν παραδοσιακά δεν ανήκουν στην παράταξή μας, να δώσουν την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να δημιουργήσει την Ελλάδα που όλοι αξίζουμε. Τρίτον, να αξιολογήσουν και τη δική μου υποψηφιότητα, η οποία διεκδικεί τον έναν από τους τρεις σταυρούς που διαθέτουμε για την Κυριακή. Να είναι σίγουροι όλοι οι συμπολίτες μας που θα με ψηφίσουν, ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους, δικαιώνοντας τις προσδοκίες που έχουν από μια νέα Βουλευτή!

Σύντομο βιογραφικό

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, ένα από τα 43 στελέχη σε όλη την Ελλάδα που επελέγησαν για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ κατόπιν αξιολόγησης, για να εκφράσουν την ανανέωση που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι κόρη του Μιχάλη Χρ. Αλεξόπουλου και της Μαρίας Σπ. Καραπάνου. Είναι σύζυγος του Πατρινού δικηγόρου Θεόδωρου Τζαμαλούκα και μητέρα μιας κόρης 2 ετών, της Πηνελόπης.

Φοίτησε στο 7ο Λύκειο Πατρών και κατόπιν σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός δραστηριοποιείται επαγγελματικά και επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων (ΔΕΠΙΝ) από το 1998, υλοποιώντας πληθώρα έργων τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας. Αναπτύσσει έντονη πολιτική δράση στον χώρο της Κεντροδεξιάς από τα μαθητικά της χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΜΑΚΙ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Κατά το διάστημα 2004-2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της.

Παράλληλα με την επαγγελματική και την οικογενειακή της διαδρομή, από το 2010 που ολοκλήρωσε τη θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δραστηριοποιείται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), στο Παράρτημα Αχαΐας και την Κεντρική Διοίκηση. Από το 2017 είναι Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, εκλεγμένη με την παράταξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Στα ενδιαφέροντά της εντάσσονται η πολιτική, ο ακτιβισμός, ο εθελοντισμός, η ισότητα και η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μέσα από την Εκκλησία και άλλους θεσμούς ή φορείς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr