background img
banner
banner

Με σκληρή προπόνηση η προετοιμασία

ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν οι «πρόβες» στα Καλάβρυτα, για την παρθενική τους εμφάνιση στην Α΄ κατηγορία. Με έναν ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών που θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες με τα επόμενα μεταγραφικά αποκτήματα, ο προπονητής Κωστής Βλάχος «έτρεχε» τους παίκτες του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Σε εξαιρετική κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, οι καιρικές συνθήκες που αποτελούν πρόκληση για προετοιμασία και σε άλλα σωματεία, το πλούσιο αθλητικό υλικό που διαθέτει το σωματείο, συνέβαλλαν σε μια ολοκληρωμένη και ποιοτική προπόνηση. Λίγοι φίλαθλοι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου καμάρωναν από τώρα τα στελέχη τους, που θα τους εκπροσωπήσουν στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία.

Κωστής Βλάχος: «Είμαστε στο μοντάρισμα και σε καλό δρόμο»

Ο προπονητής της ΑΕ Καλαβρύτων Κωστής Βλάχος, θα πρέπει με τη σειρά του να αισθάνεται περήφανος, αφού με τις δικές του οδηγίες η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα και βρέθηκε για πρώτη φορά στην Α΄ κατηγορία.

Αισθάνεται τις δυσκολίες που έρχονται, δουλεύει πολύ στην προετοιμασία ώστε να ανεβάσει το ποιοτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Ευχαριστημένος από τις πρώτες μέρες προετοιμασίας μας δηλώνει:

«Η προετοιμασία μας βαδίζει σε ικανοποιητικό επίπεδο, από την πρώτη βδομάδα λειτουργίας της. Βρισκόμαστε σε αναμονή για να έχουμε στη διάθεσή μας κάποια παιδιά που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τις επαγγελματικές τους ασχολίες, καθώς και τις επόμενες μεταγραφές.
Με το σύνολο του ρόστερ θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε το απαραίτητο μοντάρισμα.
Για το πρώτο φιλικό με τον Παναιγιάλειο, σίγουρα δεν θα είμαστε στην καλύτερη ετοιμότητα, σκοπεύουμε όμως να βγάλουμε στο γήπεδο, όλα αυτά τα πράγματα, που καθημερινά δουλεύουμε στο γήπεδο.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σε θέση να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο σε μια δύσκολη κατηγορία, να βλέπουμε τον αντίπαλο στα μάτια, χωρίς να μπούμε σε διαδικασίες σκοπιμότητας, για την «κλοπή» αποτελεσμάτων.
Διατηρούμε το ίδιο πλάνο των τριών τελευταίων χρόνων, με προσθήκες από νέους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με την βοήθεια των έμπειρων ποδοσφαιριστών να πάρουμε κάτι παραπάνω τώρα, αλλά και σε βάθος χρόνο.
Η δομή του σωματείου σε όλο τον οργανισμό ΑΕ Καλαβρύτων λειτουργεί υπέροχα.
Εύχομαι στις ομάδες της περιοχής μας υγεία δύναμη και να βρεθούν στους στόχους που έχουν θέσει.»

Τάκης Βαρβιτσιώτης: Δεν μας έχει καταλάβει κάποιο δέος

Μια ιστορική αγωνιστική σεζόν πλησιάζει για την ΑΕ Καλαβρύτων. Πρώτη παρουσία στην Α΄ κατηγορία ύστερα από 65 χρόνια, επιτυχία που συνδυάστηκε με την προεδρία του Τάκη Βαρβιτσιώτη. Έχοντας περάσει από ποδοσφαιριστής, προπονητής και διοικητικός επί σειρά ετών στην ΑΕ Καλαβρύτων, ο Τάκης Βαρβιτσιώτης με ικανοποίηση μας προσθέτει:
«Κάνοντας ένα μεγάλο άλμα που χρόνια περιμέναμε στα Καλάβρυτα, πλέον περιμένουμε όλοι με χαρά και αγωνία την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Να μπούμε στο κλίμα της Α΄ κατηγορίας, να φέρουμε σε πέρας τις μεγάλες υποχρεώσεις που περιλαμβάνει αυτό το πρωτάθλημα. Αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε ακόμα να πιστέψουμε, ότι θα τεθούμε απέναντι από τις καλύτερες ομάδες του Αχαϊκού ποδοσφαίρου. Για μας θα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει. Πραγματικά ακολουθεί μια ιστορική σεζόν, με όλους τους συντελεστές της περυσινής ανόδου να αισθανόμαστε υπερήφανοι.»

Σας φοβίζει το μέγεθος της κατηγορίας και πως το αντιμετωπίζετε;

«Δεν μας έχει καταλάβει κάποιο δέος. Πιστεύουμε στις δικές μας δυνατότητες, που αποκαλύπτονται μέσα από την ομοψυχία που μας χαρακτηρίζει, από το πλούσιο έμψυχο υλικό στο οποίο προσθέτονται ποιοτικές μεταγραφές. Γίνονται στην ομάδα τέτοιες κινήσεις, που μας ψηλώνουν και μας κάνουν ανταγωνιστικούς και στις απαιτήσεις της μεγαλύτερης κατηγορίας».

Ποια μπορεί να θεωρηθούν πλεονεκτήματα της ΑΕ Καλαβρύτων στο νέο πρωτάθλημα;

«Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε και να διατηρούμε ενωτικό κλίμα, το οποίο μας θωρακίζει από κάθε άποψη και πλευρά. Επίσης η ισχυρή έδρα που διαθέτουμε με την δυνατή παρουσία των φιλάθλων, θα δυσκολέψει κάθε αντίπαλο. Φυσικά όπως θα παρατηρήσατε, δεν μείναμε απλοί θεατές στη μεταγραφική περίοδο.»

Πέρυσι με τις εξαιρετικές εμφανίσεις σας και τον πρωταθλητισμό, φέρατε τον κόσμο στο γήπεδο. Για φέτος τι περιμένετε;

«Πράγματι ο κόσμος αγκάλιασε και χάρηκε αυτή την προσπάθειά μας. Για τους φιλάθλους μας ακολουθεί ένα σημαντικό κίνητρο, αφού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν καλύτερες ομάδες, ποιοτικότερο ποδόσφαιρο, μεγάλο ανταγωνισμό. Πράγματα που συμβάλλουν για μια δυνατή παρουσία στις κερκίδες μας.»

Πως βλέπετε την μέχρι τώρα μεταγραφική ενίσχυση και τι υπολογίζετε να ακολουθήσει στις προσθήκες σας;

«Ακολουθήσαμε μια τακτική με προσθήκες νέων παιδιών, επιλογές από την περιοχή της Αιγιάλειας, που τους υπολογίζουμε σε βάθος χρόνου,με ποιότητα, όραμα και δίψα για διάκριση. Θα συνεχιστεί η μεταγραφική ενίσχυση. Υπάρχει σχεδιασμός με την τεχνική ηγεσία που είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα αναφέρουμε ακόμα κάποιους από το πάνω …ράφι.»

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί στα Καλάβρυτα;

«Στόχος είναι να παραμείνουμε ενωμένοι σαν οικογένεια. Μέσα από αυτό να φροντίσουμε την καλύτερη αξιοποίηση του ρόστερ μας. Να παίζουμε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Φυσικά ξεκινάμε σημαδεύοντας την παραμονή και ότι καλύτερο προκύψει ».

Παρατηρείται μεγάλη κίνηση στις Ακαδημίες, ενώ προετοιμάζετε και Γυναικεία ομάδα;

«Οι ακαδημίες έχουν εισέλθει σε ένα προσεγμένο πλάνο, το οποίο συνεχώς βελτιώνεται. Με τη γυναικεία ομάδα δουλέψαμε πολύ και στόχο έχουμε να την …κατεβάσουμε από φέτος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ».

Έχετε ξεκινήσει μια συνεργασία με τη γειτονική ομάδα του Σκεπαστού, σε τι προσβλέπει;

«Πραγματικά. Είχαμε μια νέα συνάντηση με το ΔΣ του Σκεπαστού, με στόχο να συνεχιστεί ένα περυσινό πλάνο. Πρόθεσή μας είναι να υπάρχει μια καλή συνεργασία, μέσα από την οποία να εξυπηρετηθούν προς το συμφέρον τους και τα δυο σωματεία. Ευχόμαστε καλή θητεία στο νέο ΔΣ και καλή πορεία στο πρωτάθλημα.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr